Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Först fransk storseger - nu Solvalla

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Christoffer Eriksson är laddad för nya uppgifter. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Storseger med Jerry Riordans Treasure Kronos i Criterium Continental under Juldagen på Vincennes.
I dag är det nya tag som gäller för Christoffer Eriksson, då han kör fyra hästar inom V75-omgången på Solvalla.

Publicerad:

Vid 21-tiden i går kväll satte sig Christoffer Eriksson och Johan Untersteiner på planet från Paris hem till Sverige igen. Det var två mycket nöjda svenska travkuskar som lämnade Frankrike efter en seger och andraplats i Criterium Continental med Treasure Kronos och Day Or Night In.
– Det är knappt att jag förstått vad som hänt ännu. Det är helt enkelt mycket att ta in, men det känns förstås väldigt bra.

Lite om loppet?
– Vi ställdes mot väldigt bra hästar, då den franska fyraåringskullen är riktigt stark. Jag körde väl i första hand för en tredje- fjärdeplacering och mycket tack vare detta kunde det också räcka till seger. När jag såg att luckan skulle komma kändes det väldigt bra och då trodde jag på fin segerchans.

Christoffer blev bjuden på lite champagne i samband med segerceremonin, men det blev ingen sen natt i Paris.  Nej, istället alltså flyg hem sent under söndagskvällen.
– Jag kände mig faktiskt väldigt trött och det var skönt att få åka hem. Den här segern glömmer man dock inte i första taget. Det kändes nästan som en dröm.

I dag är det V75 på Solvalla som står på programmet för Christoffer. Han kör fyra hästar och utesluter inte att det kan bli seger.
- Både Bonnies Celebrity (V75-5) och Flo Rida Sea (V75-6) har kapacitet att dyka upp långt framme om det stämmer perfekt. Båda behöver smyglopp mot detta motstånd, men skrällpotentialen finns där om jag lyckas med styrningarna och det samtidigt blir högt tempo.

Unit Brodde (V75-2)?
– Det var ett tag sedan jag körde honom. Det är en häst som kan vara bra vissa dagar, men ibland sämre. Jag tycker det känns svårbedömt här mot tufft motstånd. Det blir inte lätt att segerstrida.

Bonnies Celebrity skrällde senast inom V75 och Christoffer är alltså inte främmande för att det kan bli samma sak här.
– Han var duktig vid V75-segern och det är en bra häst. Vi har hamnat lite väl långt ut bakom vingen, men om allt stämmer är vi inte borta. Han är ju dessutom van att tävla med skor. Det är ju samma sak med Flo Rida Sea. Den sistnämnde var faktiskt riktigt bra när jag vann med honom näst senast trots en galopp och tredjespår under slutrundan. Hästen visade sedan fortsatt form då Erik Adielsson vann.

Med egentränade Unity Knick (V75-7) har Christoffer fått ett svårt tolftespår bakom bilen.
– Han var positiv senast och håller god form. Härifrån är det nog ändå fina pengar som gäller i första hand.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS