Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första årssegern för felfri Arragon

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Hans Petterssons Arragon tog årets första seger i Rättvik på måndagen. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Amatörtränade kallblodet stod på benen – och rekordsänkte ordentligt.

Publicerad:

Galopp i båda startena hittills i år, men i Rättvik höll sig Arragon (e. Alm Viktor) till rätt gångart. Då kom också första årssegern tillsammans med tränaren och kusken Hans Pettersson. Efter en attack på sista bortre långsidan lämnade Arragon motståndet över upploppet.
– Vi fick ett fint lopp. Vi kom iväg bra från start, hittade andra utvändigt i en bra rygg och i dag fungerade han riktigt bra, sade Hans Pettersson i vinnarcirkeln.

Och undan gick det. Klockan stannade på 1.25,8/2.140 meter – en rekordsänkning med sju tiondelar för det sjuåriga kallblodet.
– Jag väntade på att han skulle gå 1.25 i fjol, men det gjorde han aldrig. I dag var det dags.

Lindesbergsamatören Hans Pettersson har två hästar i stallet och Arragon har han tränat sedan denne var tre år. I fjol sprang hästen in nästan 200.000 kronor och för måndagens seger belönades han med ytterligare 35.000.
– Han var lite besvärlig i början, men nu kommer vi överens. Nu får vi se om vi kommer med till Guldtäcket på Dannero.

Under tävlingskvällen kördes också kuskmatchen Familjeutmaningen. Leif Witasp lotsade dottern Kajsa Fricks Västerbo Isolde (e. Korean) till seger i den första av tre avdelningar och i den andra spårade Ulf Eriksson runt om med Troels Andersens Highspirit (e. Super Arnie). I den tredje avdelningen lämnade Hans R Strömbergs Hot Lady Andover (e. Andover Hall) de övriga över upploppet och körande Claes Eskilsson var imponerad efteråt.
– Jag hade koll på att den hade gått bra, men att den var så här bra hade jag svårt att tro. Jag petade till henne två gånger över upploppet och då stack hon bara undan. Hon var jättefin, precis som Hans hästar brukar vara nuförtiden, sade Claes Eskilsson efter segern.

I Familjeutmaningen fick han och sonen Joakim dock nöja sig med en fjärdeplats. För bakom överlägsna Hot Lady Andover styrde Leif Witasp Misirlou till en andraplats, vilket gav honom och Kajsa Frick segern i kuskmatchen före Harri och Olli Koivunen.

Fyraårige Overthehill (e. Uptown Yankee) gick en stark långsida för Oskar Kylin-Blom och kopplade grepp om ledande The Golden News i utgången av sista sväng. Från ledarryggen fick Ajlexes Frisco chansen, men när Kylin-Blom påminde sin häst om stundens allvar sträckte Overthehill på sig och nådde mållinjen först.
– En härlig och rejäl häst. Han tyckte om honom redan i värmningen, sade segerkusken.

Dagens största favorit Ola Montana satte inte en hov rätt i starten. Nicklas Westerholms V75-vinnare kom i kapp fältet, men längre än till en fjärdeplats räckte inte upphämtningen. I stället ledde Peter Eriksson och Special Offer (e. From Above) loppet från start till mål. Sexåringen tog därmed sin första seger för året.
– Han har gjort några kanonsäsonger, men i år har det bara häxat med sjukdomar och annat elände. Nu får vi hoppas att allt fungerar framöver, sade Peter Eriksson, som också rundade av kvällen med att vinna med Xenia Miniata. Hennes första seger på över ett år.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Shimano (e. Adrian Chip), Nicklas Westerholm (Fredrik Tengstad).
Lopp 2: Mellby Fashion (e. Going Kronos), Oskar J Andersson (Jörgen Westholm).
Lopp 3: Global Upfront (e. Orlando Vici), Oskar J Andersson (Jörgen Westholm).
Lopp 4: Västerbo Isolde (e. Korean), Leif Witasp (Kajsa Frick).
Lopp 5: Highspirit (e. Super Arnie), Ulf Eriksson (Troels Andersen).
Lopp 6: Arragon (e. Alm Viktor), Hans Pettersson.
Lopp 7: Hot Lady Andover (e. Andover Hall), Claes Eskilsson (Hans R Strömberg).
Lopp 8: Special Offer (e. From Above), Peter Eriksson.
Lopp 9: Overthehill (e. Uptown Yankee), Oskar Kylin-Blom (Catarina Westlund Grahn).
Lopp 10: G.G.Miljonär (e. Månprinsen A.M.), Nicklas Westerholm.
Lopp 11: Xenia Miniata (e. Clerk Magistrate), Peter Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.