Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första avsnittet av podcasten Löpsedeln ute

Travronden fortsätter att satsa på innehåll.
Nu lanseras intervjupodcasten ”Löpsedeln”.
– Jag är övertygad om att Rickard Hanssons sätt att samtala med personer ur travbubblan kommer att intressera, säger chefredaktör Joakim Svensson.

Publicerad:

Varje vecka når cirka 100 stycken podcaster en räckvidd – antalet unika uppspelningar per vecka – på över 10 000 starter. Det populära formatet är stort även i sportens värld medan det i travsportens bubbla främst handlat om spel i allmänhet och V75 i synnerhet.

– Hur vi konsumerar journalistik utvecklas hela tiden och det är verkligen hög tid att vi på Travronden lanserar en podd. Travpersoner har dessutom en lång tradition av att lyssna på radio i stallet eller under de långa resorna till och från tävlingsbanan, säger Joakim Svensson.

"Hoppas fylla ett tomrum"

Rickard Hansson kommer att samtala med en gäst i varje avsnitt.
– Som frekvent lyssnare av diverse produktioner är det roligt och lite läskigt att ge sig ut med en egen mikrofon, väl medveten om att jag aldrig kommer att kunna artikulera som Kristina Kappelin eller Anton Berg. Däremot hoppas, och tror jag, att det finns ett tomrum att fylla.

Vilka personer kommer att gästa podcasten?
– En bra fråga! Kan man lista ut vem som är nästa gäst har jag misslyckats. Allt från pampar till personer som har något att berätta eller personer som jag vill förstå lite bättre.

"Skapat rubriker, osämja och debatt"

Gäst i premiäravsnittet är Linn Andersson, 37.
– Hon har skapat rubriker, osämja, debatt under många år men varken krönikerar eller debatterar för stunden. Hon fascinerar och drar sig inte för att uttrycka sin åsikt.
Podcasten kommer att publiceras på tisdagar på iTunes, Spotify, Podbean och Travronden.se.
– Det blir åtminstone två avsnitt i månaden och jag vill poängtera vikten av att få veta vad du som lyssnare tycker för att kunna göra den ännu bättre.

"Ångrar ingenting jag skrivit"

I avsnittet berättar Linn Andersson bland annat om hur hennes drömlöpsedel hos Travronden skulle se ut:
– Att ST-organisationen var vält och det var en helt ny organisation på plats.

Tror du att du är omtyckt eller impopulär?
– Om jag går ut på en travbana allmänt så upplever jag nog att det är många som glatt säger hej.

Hon har tidigare varit krönikör med starka åsikter vilka sällan har passerat obemärkt förbi.
– Jag ångrar ingenting jag skrivit, det går inte att få det ogjort ändå. Däremot så finns det jävligt många saker jag inte skulle ha gjort i dag om jag då hade vetat det jag vet i dag.

Stoppa in hörlurarna och ge dig ut på en höstpromenad – nu är Travrondens podcast ”Löpsedeln” äntligen här. Klockan 08.00 tisdagen 22 oktober släpps första avsnittet.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.