Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första Maharajah-avkomman har startat

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

På Bodentravet i måndags var stjärnhästar som Nahar och Västerbo Fantast ute och tävlade. En som ögonen ändå fastnade lite extra på var Petri Salmelas tvååring Makethemark.

Publicerad:
Hästen är nämligen efter Maharajah, som därmed hade sin första avkomma ute på svensk mark. Tillsammans med Peter Ingves blev det en fjärdeplats och 7.500 kronor intjänade, men det kunde ha blivit så mycket mer, åtmonstone om man frågar tränare Salmela.
– Hästen hade precis allting sparat i mål på 1.20,1/1.640 meter. Det var visserligen skönt att han fick vilsam resa, men det kanske var väl defensivt kört av Peter (Ingves reds anm.), säger Bodentränaren och fortsätter.
 
– Hästen har varit väldigt okomplicerad hela tiden och redan tidigt i vintras förstod jag att det skulle bli en häst som skulle starta som tvååring. Det var vår bästa chans i loppet, men tyvärr fick han inte riktigt visa hur bra han är. Vi får ta dem nästa gång istället för det lär bli några starter till som tvååring.
 
Petri Salmela hade modern, Global Naughty, i träning och det märks att han gillar avkomman.
– Han har långt steg, men är inte speciellt stor. Det är kul att ha en avkomma till Maharajah, det var en fantastisk häst på tävlingsbanan. Jag hoppas att han kommer kunna vara stolt över Makethemark, avslutar tränaren.
 
I USA har Maharajah redan haft starter som pappa. Jonas Czernysons Unau startar bland annat i ett uttagningslopp till Merrie Annabelle under morgondagen.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.