Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern på ett år

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Mathieu Mottier agerade segerkusk i sjunde etappen av Grand National du Trot. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Sexårige Delfino hade inte vunnit lopp på över ett år när han i dag slog till i Grand National du Trot i Reims.

Publicerad:

Det här var den sjunde etappen av årets löpningsserie Grand National du Trot. Jean Michel Bazire-tränade favoriten Dayana Berry (e. Scipion du Goutier) tryckte sig till ledningen efter 1200 meter, men tappade travet inne på upploppet på denna högervarvsbana och diskades. Istället var det Dominique Mottier-tränade Delfino (e. Speedy Blue) som kunde spurta till seger från tredje/andra par utvändigt för Mathieu Mottier. Det här var hästens första seger sedan den 8 juni förra året i Prix Adalberta på Vincennes. Tidigare har Delfino även slutat tvåa i grupp II-löpningen Prix Octave Douesnel på Vincennes. Men dagens segercheck på 38.250 euro var den största hittills. Segertiden stannade vid 1.12,6/2550 meter.

Marie Norbergs Harper Hanovers-deltagare Canular (e. Jet Fortuna) slutade sjua från tredje invändigt/dödens och tjänade 850 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS