Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Förstår inte vad det är bra för"

Foto: ALN
Magnus Jakobsson. Foto: ALN

Söndagens V64 avgörs på Åmål och tävlingarna körs i högervarv, något som körsven Magnus Jakobsson är kritisk till. I avdelning fem kör han sin egentränade Beppen Palema och han säger så här om chanserna...

Publicerad:

Färjestadtränaren Magnus Jakobsson tränar och kör Beppen Palema (e. Symphonic Hanover-Grete Palema). Hästen kom tvåa i senaste starten på Rättvik. I dag startar Jakobssons valack från spår sju bakom bilen i V64-5 som körs på distansen 2.480 meter autostart.

– Han gjorde ett okej lopp senast efter att ha haft en liten paus. Förhoppningen är att han har gått farmåt nu. Läget är lurigt i dag. Han är ingen snabbstartare och lär inte komma fram i början utan vi lär hamna långt bak. Distansen är däremot lång och det är passande, säger Magnus Jakobsson.
 
I dag blir det ändring i utrustningen och för att hästen ska vinna behöver allt stämma, menar Jakobsson.
– Vi testar urryckare för första gången, annars planerar vi inga ändringar från senast. Hästen känns fräsch och fin, allt är normalt, men för att det ska bli seger gäller det att ha marginalerna på rätt sida. Flyter allt på och om det blir ett passande lopp tror jag att han vinner.
 
Dagens V64-omgång körs i högervarv. Det är något som Jacobsson tror kan påverka starterna en del och själv hade han gärna tävlat som vanligt i västervarv.
 
– Det kan vara lite ovant att köra i högervarv, speciellt för hästarna och det kan vara så att en hel del hästar inte förstår riktigt. Så har det varit tidigare. I första sväng kan det bli lurigt och svajigt när de bryter ut istället för ner. Jag ser inte fördelen med att köra i högervarv och förstår inte vad det är bra för, avslutar Magnus Jakobsson.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS