Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Förstod inte hur jag överlevde det hela"

Foto: Stuart McCormick/HRV
Kima Frenning, närmast till höger om hästen. Foto: Stuart McCormick/HRV

Kima Frenning var med om en allvarlig olycka under lördagsmorgonen svensk tid, på Tabcorp Melton Park, strax utanför Melbourne.
Från sjukhuset ger svenskan något lugnande besked.

Publicerad:

Det var inför dagens första lopp som olyckan var framme. Hästen som hon kört vid tidigare tillfällen började bråka, och kort senare låg man i backen.
– Hästen tog ingen styrning alls, det var jättekonstigt för han har aldrig gjort så tidigare, säger Frenning från sjukhussängen.

Hur mår du?
– Jag har ont, jag är öm, men med tanke på hur allvarlig olyckan var får jag ändå säga att jag haft tur. En av kuskarna som såg olyckan körde upp och sade att han inte förstod hur jag överlevde det hela, vilket säger en del.

Vad säger läkarna?
– Jag har brutit handleden och sedan har jag åkt på en ganska allvarlig hjärnskakning, men jag får som sagt säga att jag haft tur. Övriga prover visar inte på andra skador, vilket är skönt, hälsar Frenning mitt i natten från Australien.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS