Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

'Förstörd' V75-dag igen för Halmstad: "Bedrövligt"

Foto: DANIEL LARSSON/TR BILD
Dag Ekner, vd Halmstadtravet. Foto: DANIEL LARSSON/TR BILD

Halmstadtravets största tävlingsdag krockade med en Sverige-match i Fotbolls-VM.
Gårdagens stora V75-dag förstördes av ATG:s teknik.
– Det viktigaste är att det görs en ordentlig utredning nu, säger Halmstadtravets vd Dag Ekner.

Publicerad:

Det skulle vara en mysig uppesittarkväll med stor V75-pott. I stället slutade dagen med ilska och besvikna kunder. För Halmstads del hamnade deras arrangemang i skymundan.
– Naturligtvis tråkigt, det är en stor laddning inför något sådant här. Det blir en besvikelse samtidigt som man försöker att leverera så bra upplevelse som möjligt för de som är på plats. Restaurangen var bokad enligt plan och det vi kunde påverka själva tycker jag att vi gjorde godkänt, säger Dag Ekner.

– Det vi inte kunde påverka i går var bedrövligt.
Förlorar ni intäkter på att omsättningen var mycket lägre än normalt?
– Nej, vi förlorar inte intäkter mer än andra banor. Annorlunda var det när vi ”mötte” fotbollsmatchen i somras mellan Sverige och England – då är det vi som förlorar intäkter på egen hand.
– Våra gäster kunde spela och det var människor runt Halmstad som kom till banan bara för att lämna in sitt spel, och lyckades med det i sista stund.

Hur känns det här – när era två största V75-dagar under 2018 har blivit ”förstörda”?
– Vi kommer inte att ha samma motflyt nästa år i alla fall. Vi har fått en smäll men reser oss. Det viktigaste är att man gör någon form av ordentlig utredning kring det här och inte bara någon ”quick fix”, så att man eliminerar att det händer igen. Men går det några veckor och det händer igen så har vi inte lärt oss något den här gången heller.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS