Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fort Knox imponerade igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Fort Knox är fortsatt obesegrad. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Treåringarna bjöd på show under tisdagskvällen på Solvalla. I såväl Rikitikitavis som Coccinelles lopp travades nytt löpningsrekord.

Publicerad:

I det förstnämnda loppet spårade Fort Knox (e. Muscle Hill) runt om till sin femte seger på lika många starter. Pasi Aikios häst försvarade innerspåret utan prut och varvade på 1.16,3 med Björn Goop i sulkyn. 

Under slutrundan skruvades farten sedan upp ordentligt. Sista halvvarvet klockades till 1.10,3 och Fort Knox kom i mål på 1.13,4 över full väg. Med gott om krafter kvar.
– Han var flegmatisk till slut, inte trött. Jag behövde inte begära något mer, sade Björn Goop som körde hästen för första gången.

Fort Knox stod tidigare i Svante Båths stall, men tränas sedan i mars av Pasi Aikio. Även Aikio var belåten med tisdagens prestation och han tar nu sikte mot E3-uttagningarna på Gävletravet den 16 juni.
– Vi ska göra ett försök där. Han var tungt tränad inför det här och hade bara gått ett lite rappare jobb. Men han har tagit åt sig det bra, sade Aikio.
– Han känns komplett. Han är både stark, snabb och klok. Det ska bli spännande att följa honom.

I Coccinelles lopp blev det seger för Jörgen Westholm och Global Amazone (e. Uniclove). Rommetränaren hittade till andra par utvändigt och kunde sedan vänta med attacken tills upploppets början. Då avgjorde det treåriga stoet med en halv längd via 1.14,3 över 2.140 meter.
– Hon har fått lite elaka lopp i inledningen, men i dag fick hon sitt lopp och jäklar vad hon speedade till slut, sade Westholm som också vann tävlingsdagens första lopp tillsammans med Strong Heartbeat (e. Maharajah).

Treåringen travade 1.14,8 över full väg i sin tredje start i karriären.
– Han har inte tvekat för något hittills i livet. Jag hoppas han fortsätter på det viset, berömde Westholm.

Uppfödare till Strong Heartbeat är Rigmor Jakobsson som även fött upp en annan av kvällens vinnare: First Heartbeat (e. Joke Face). Det fyraåriga stoet tog karriärens första seger med tränaren Jim Oscarsson i vagnen.

Tisdagens vinnare på Solvalla:
Strong Heartbeat (e. Maharajah) – Jörgen Westholm
Fuel Burn (e. Scarlet Knight) – Björn Goop (Stefan Melander)
First Heartbeat (e. Joke Face) – Jim Oscarsson
Fort Knox (e. Muscle Hill) – Björn Goop (Pasi Aikio)
The Bald Eagle (e. Bold Eagle) – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Global Amazone (e. Uniclove) – Jörgen Westholm
Ilaria Sidney (e. Oatcake) – Patrik Fernlund (Roman Matzky)
Ragazzo Da Sopra (e. From Above) – Björn Goop
Maple Hill's Eto'o E. Adrian Chip) Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS