Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatt obesegrad: "Femstjärnig prestation"

Foto: Maria Holmén
Jim Oscarsson tränar Roofparty. Foto: Maria Holmén

Jim Oscarssons fyraåring Roofparty är fortsatt obesegrad efter fyra starter. Trots iskalla spår tolv bakom bilen lyckades han sätta nosen först i ett årgångslopp på Romme.

Publicerad:

Inledningen på karriären har inte varit spikrak för Jim Oscarssons Roofparty (e. Love You). Diverse problem gjorde att debuten dröjde, men fyraåringen har visat sig vara värd att vänta på. Efter fyra starter är han fortfarande obesegrad.

Roofpartys fjärde seger kom under fredagen sedan Jim Oscarsson varit offensiv trots bakspår. Redan efter ett drygt halvvarv satt hästen i ledningen och behöll den positionen hela vägen in i mål.
– Jag tycker att det var en femstjärnig prestation. Det blev en dryg första sväng innan vi kom till täten, men han vann sedan rätt bekvämt även om Westerholms häst kom fort den sista biten. Min gjorde allting rätt denna gång, sade Jim Oscarsson.

Hur, var och när Roofparty kommer att starta i framtiden är inte bestämt, men man förstår mellan raderna att Jim Oscarsson har höga tankar om sin häst.
– Vi kommer att ta det lugnt med honom och får se hur han ser ut hemma under veckan. Efter det får vi försöka hitta något lämpligt lopp, men givetvis är det en häst som kan komma att höra hemma både på V75 och i årgångsloppen.

Du nämner årgångslopp, finns det något du tittat lite extra på?
– Det går ju något fyraåringslopp där i september... Nej, det är för tidigt att säga det ännu. Det är svårt att dra några större växlar redan. Han får fortsätta att utveckla sig själv och har bara sprungit in drygt 100.000 kronor. Men september är nog en bra tidpunkt för honom. Han är långt ifrån toppform och har mycket kvar att utveckla. Vi ska ta det lugnt med honom. Sedan är han ju efter Love You och de brukar ju vara som allra bäst när de blir äldre.

Micael Lindblom gav Juhani Partanen-tränade Valnes Ida (e. Royal Dream) ett perfekt lopp i mestadels andra utvändigt. Över upploppet kopplade det fyraåriga stoet enkelt grepp om händelserna och noterades för sin första seger i karriären.
– Vi fick sitta kvar så länge som var behövligt och sedan var det bara för oss att gå ut och avgöra. Vi hade koll på att de värsta konkurrenterna hade galopperat bort sig under vägen, sade Micael Lindblom.

Lira nästa gång: No April Fool (lopp 3) satt långt bak in på upploppet, men avslutade katapultartat och hann sånär fram till seger.

Alla vinnare på Rommetravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Aleppo Pine (e. Maharajah) Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 2: Valnes Ida (e. Royal Dream) Micael Lindblom (Juhani Partanen)
Lopp 3: Roofparty (e. Love You) Jim Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 4: Azarayah Ridge (e. Order By Fax) Claes Eskilsson (Anders Sandin)
Lopp 5: Mikado Amok (e. Orlando Vici) Lars-Göran Söderberg (Lars-Göran Söderberg)
Lopp 6: Brothers In Am (e. Viking Kronos) Jennifer Tillman (Henrik Larsson)
Lopp 7: Diadem Viking (e. Järvsöviking) Elias Strandberg (Joakim Elfving)
Lopp 8: R.K.Rapida (e. Quite Easy U.S.) Tomas Pettersson (Tomas Pettersson)
Lopp 9: Sweet Letter (e. Prodigious) Oskar Kylin Blom (Oskar Kylin Blom)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.