Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatta planen för Ringostarr Treb

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Wilhelm Paal har knappt hämtat sig från söndagens omtumlande diskning i Wolvega. Men han kan ändå se fram emot ett spännande vintermeeting med Ringostarr Treb.

Publicerad:

Hollands största internationella lopp – Prijs der Giganten – blev en konstig tillställning i Wolvega i söndags. Jerry Riordans Ringostarr Treb vann loppet överlägset, men diskades för att Wilhelm Paal kört utanför några av banans pinnar i sista sväng. Wim berättar om överraskningen när han och skötaren Heli Tarrimaa var på väg mot vinnarcirkeln och istället fick höra att ekipaget diskvalificerats. 

– Jag har kört många lopp, men något sådant här har jag aldrig varit med om. Banan var full av vatten, men jag har ingen känsla av att jag körde på några pinnar. När jag väl fick höra domen fanns det ingen möjlighet att protestera eller föra någon dialog med domarna. De refererade mer till att ”det här är Holland och då gäller de här reglerna". Med tanke på att det var så många utländska kuskar med tycker jag att de borde haft ett kort informationsmöte innan loppet. Det är inget annat än en stor skandal och det är väl knappast bra för Wolvegas rykte, säger Paal.

Ringostarr Treb såg i alla fall lysande ut och hans ”segertid”, 1.11,9a/2100 meter, svar en tiondel snabbare än Bold Eagles banrekord från Europaderbysegern 2015.

– Både jag och Holger Ehlert har tränat hästen, men jag måste säga att Jerry tagit honom ännu ett snäpp uppåt och han är nog som allra bäst när han pausat i drygt en månad mellan loppen. Vad jag hört ska han till Paris i början av december och planen är att starta honom i Prix de Bourgogne och Prix du Bourbonnais. Vi får se hur hästen tar de långa distanserna på Vincennes, men håller han samma form som han gjort tidigare i år är det nog inte omöjligt att han dyker upp i Prix d'Amérique också. Just tillhör han en av de fem hetaste namnen som figurerar i årets vintermeeting, säger Wilhelm Paal. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS