Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsättning för storlopp

Tidigare i år gick Hamburg travbana ut med att årets Grosser Preis von Deutschland skulle vara det sista.
Så blir det däremot inte.

Publicerad:

Cruzado dela Noche, 2016 års vinnare av Grosser Preis von Deutschland skulle egentligen bli den sista att få sitt namn i loppets historiebok. Så blir däremot inte fallet. Hamburg travbana har nämligen redan kommit ut med propositioner till loppet för 2017. Nytt för 2017 är att man kommer köra en stoavdelning utifall det blir nio hästar eller fler anmälda. I den öppna klassen är förstapriset 75.000 euro, samtidigt som det är 12.500 euro i stoklassen.
Utöver Grosser Preis von Deutschland, vilken håller Grupp I-status, kommer ytterligare ett fyraåringslopp införas. Nämligen Grupp III-loppet Deutschland Cup. Hästar som tjänat högst 50.000 euro gör i det loppet upp om 25.000 euro och precis som i Grosser Preis von Deutschland kan det komma bli en stoklass (6.250 euro) om fler än nio ston anmäls.
Det finns däremot en liten hake. För att loppen ska genomföras krävs det att minst 100 hästar anmäls. Sista anmälningsdagen för att vara med i loppen är torsdagen 15 december. Totala insatsen uppgår till 2.250 euro, men det går även att efteranmäla för en större summa.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.