Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortuna Sund bara bäst

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Fortuna Sund var bara bäst på Vincennes under torsdagen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I tredje starten på fransk mark under denna sejour kom första segern för Peter G Norman-tränade Fortuna Sund.

Publicerad:

Det var i Prix de la Ville de Royan som Fortuna Sund (e. Angus Hall) kom till start med Dominik Locqueneux i sulkyn. Med i loppet var även Kenneth Häggströms Super Ariel (e. Super Arnie), som för Gabriele Gelormini tog hand om ledningen initialt.

Fortuna Sund var snabbt framme och övertog kommandot, men släppte i sin tur ledningen till Vulcania de Godrel. Efter ytterligare ett par scenförändringar i loppet återfanns svenskduon en bit bak på innerspår.

Med drygt halva loppet kvar hittade Fortuna Sund perfekt ut i andra-tredje ytter. Där satt Dominik Locqueneux lugn fram till ingången av sista sväng, då Fortuna Sund styrdes på i tredjespår. Mitt i svängen flyttades sexåringen ner i andraspår för en kort stund, innan hon åter fick full marschorder in mot upploppet.

Fortuna Sund avgjorde med lätthet på 1.15,4/2.700 meter. Där bakom spurtade Super Ariel strålande mellan hästar till andraplatsen, medan Princess Kronos knep tredjepriset.

Triumfen var värd 22.500 euro för Fortuna Sund.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS