Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Framtiden är oviss"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Karlshamntravet med sin karaktäristiska innerbana. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Under onsdagen och torsdagen arrangerar Karlshamnstravet tävlingsdagar. Dessa dagar kan komma att bli banans sista. – Det är ett oskrivet kort om vad som kommer att hända, säger kassör Per Håkansson.

Publicerad:

Dagens lunchatrav på Karlshamnstravet inleds av en minnesceremoni av banans grundare Tom Stenholm, som tragiskt avled 72 år gammal i juni tidigare år.

 
– Vi kommer att ha en ceremoni med bland annat defilering av arabhästar. Tom hade nämligen i begynnelsens tid för över 25 år sedan ett stuteri för arabhästar, berättar Per Håkansson, kassör på Karlshamnstravet.
 
Tom Stenholm var en viktig person för travbanans funktion och framgång – som skötte och ägde den tillsammans med sin fru Monica. Onsdagens och torsdagens tävlingar kan nu komma att bli 800-meters banans sista. En nyhet som sajten Blekinge Läns Tidning var första att skriva om här.
 
– Monica som nu är ensam ägare vill inte längre äga banan och den ska ut till försäljning. Vi ska nu arrangera tävlingsdagarna på bästa sätt. Efteråt kommer vi från Blekinge travsällskap och bolaget att sätta oss ned för att prata om hur vi ska göra framöver, säger Per Håkansson.
 
Veckans tävlingsdagar är viktiga för banans framtid menar Håkansson.
 
– Framtiden är oviss och det är ett oskrivet kort om vad som kommer att hända. Nu gäller det för oss att att genomföra tävlingsdagarna på bästa sätt, så att kommande ägare vill fortsätta att ha banan som travbana. Det är vår förhoppning. Arrangemanget har hittills gått bra.  Tom hade finplanerat dagarna innan sin bortgång och vi gör nu vårt bästa för att återskapa det, avslutar Håkansson
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.