Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Framtidsnamnet byter arbetsgivare

Foto: ALN
Mads H Nielsen börjar arbeta för Peter G Norman måndagen den 18 september. Foto: ALN

2016 tilldelades han Stig H:s stipendium och i februari i år tog han sin hittills största seger som kusk. Nu väljer framtidsnamnet Mads H Nielsen att byta arbetsplats.

Publicerad:

Mads H Nielsen är ett av travets stora framtidsnamn. Ifjol blev han Stig H-stipendiat och i år representerade han Sverige i Lärlings-EM i Norge. I år kom också Mads H Nielsens hittills största kuskseger när han vann V75-lopp med Red Rose America på Solvalla i februari. 

För knappt ett år sedan valde Nielsen att flytta från södra Sverige och Tomas Malmqvist för att börja arbeta hos Mattias Djuse på Solvalla. Nu går flyttlasset vidare igen. Från och med måndagen den 18 september kommer han arbeta för Solvallas Peter G Norman.
– Jag fick helt enkelt ett erbjudande från Peter och valde att tacka ja. Jag är jättenöjd med tiden hos Mattias. Det är en toppenkille och en duktig tränare som lärt mig mycket.

Du blev Stig H-stipendiat förra året. Hur ser du på året som varit och framtiden?
– Det är självklart kul att ha fått en sådan utmärkelse. Året som helhet är jag ganska nöjd med och jag vann ju min största seger i karriären där i februari och har kört in mer pengar än tidigare. Nu handlar det om att fortsätta försöka utvecklas och jobba hårt. Nästa målsättning blir att försöka kvala in till Lärlings-SM.

I skrivande stund har Mads H Nielsen kört 127 lopp under 2017 och tagit 15 segrar. Det ger tolv i segerprocent och han närmar sig också sjusiffrigt i inkörda pengar. Just nu står den siffran på 962.600 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS