Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från glädje till sorg – Tekno Jerven skadad

Foto: MARIA HOLMÉN
Alf Jonsson fick inte glädjas länge över Tekno Jervens storseger i söndags. Nu är treåringen gaffelbandsskadad. Foto: MARIA HOLMÉN

Så sent som i söndags imponerade Alf Jonssons jättelöfte Tekno Jerven stort i Hälsinglands Treåringspris på Hagmyren. Nu är hästen gaffelbandsskadad och startar knappast något mera i år.

Publicerad:

Det är tur att Alf Jonsson har mängder med rutin och verkligen vet hur travsporten fungerar. Ena dagen kan det vara enorm glädje, men nästa misär.
– Den här gången fick jag vara glad i tolv sekunder. Tekno Jerven (e. Tekno Odin) såg jättefin ut i själva loppet, men jag upptäckte direkt att hästen var halt när Jimmy vände upp honom efter mål, berättar Alf Jonsson.

Vad är det då för skada som Tekno Jerven ådragit sig?
– Vi lyste igenom honom i dag (måndag) och det är bristningar i övre gaffelbandsfästet i högra bakbenet. Han är gipsad och har fått kortison, så nu är det bara vila som gäller.

Hur ser prognosen ut?
– Det är ingen jätteallvarlig skada, men ändå tillräckligt för att Kriteriet och sådant i år bara är att glömma. Jag tror inte det blir några fler lopp i år, men kanske kan han vara med i hingstpremieringen framåt hösten.

Tekno Jerven har hittills ordnat fem segrar på tio starter och tjänat nästan 300.000 kronor. Han vann i söndags trots galopp på 1.26,7/2160 meter och var förstås en av de mest intressanta hästarna inför Kallblodskriteriet på Dannero (final 11 augusti).
– Jo, man kunde ju ha hoppats på det. Han travade 1.38 i 500 meter redan som ettåring på vintern och något sådant har jag aldrig varit med om tidigare. Någon klockade Tekno Jerven till 1.24,5 sista 2000 i söndagens lopp, så visst är det hög kapacitet på honom, avslutar Alf Jonsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS