Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frankrike: Smakstart för Bird Parker i aveln

Foto: Matilda Öhrman
Bird Parker med sin uppfödare och delägare Christophe Toulorge. Foto: Matilda Öhrman

Årets första tvååringslopp avgjordes på Axevalla i fredags.
Även ute i Europa skedde sådan premiär.
I lördags kördes det första franska tvååringsloppet.

Publicerad:

Likt den svenska upplagan var ett ytterst litet fält samlat i Les Sables d’Olonne i västra Frankrike. Fem ekipage kände sig manade och det längsta strået drog hingsten Gatsby Perrine som mestadels vilade sin tid i rygg och som över upploppet tuggade ned ledaren.

Likheter med pappa

Det gick att skönja likheter mellan honom och pappan Bird Parker. Det är Bird Parkers första kull och således kunde det inte ha börjat bättre i aveln för snudd på tvåfaldige euromiljonären. Tränar Gatsby Perrine gör Philippe Allaire och Anthony Barrier satt i sulkyn. För segern på 1.17,3 över 2.150 meter belönades ekipaget med 4.950 euro.

Likvärdiga siffror med den svenska premiären där Björn Goops Zola Key (e. Zola Boko) som bekant vann på 1.17,4/1.640 meter voltstart och fick 50.000 kronor för det.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS