Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk gäst klar för Olympiatravet

Foto: Hanold/ALN
Jon Walter Pedersen. Foto: Hanold/ALN

Under torsdagen presenterade Åbytravet en utländsk gäst som har tackat ja till Olympiatravet. – Det känns verkligen som en spännande häst, säger Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

Sexårige Black d’ Avril (e. Oceano Nox) satte nytt rekord i sin senaste start då han travade 1.10,9 över medeldistans och var i starten dessförinnan trea bakom självaste Aubrion Du Gers i en grupp III-löpning på Vincennes. 
– Black d’ Avril är en rejäl häst som har mött bra hästar under hela karriären, då han tillhör den tuffa B-omgången. Kretsen kring hästen tror att hästen kommer fungera fint på 1000-meters banor och distansen passar honom perfekt. I den näst senaste starten var hästen trea bakom segermaskinen Aubrion du Gers. Hästen har öppnat bra bakom startbilen tidigare och gick 1.10,9 över medeldistans senast. Det känns som en verkligt spännande häst. Hästen kommer att köras av den unge talangen Alexis Prat, säger Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.
Hästen tränas av Philipe Daugeard och har över 500.000 euro på kontot. 
– Olympiatravet är ett av världens största lopp och jag har bara bra erfarenheter av Nordisk Travsport. Black d’ Avril kom till min i träning i samband med hans avelsarbete under våren och det känns som en komplett häst som jag tror kommer passa mycket bra på Åby, säger hästens tränare Philipe Daugeard till Åbytravet i ett pressmeddelande.
Olympiatravet avgörs 29 april. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS