Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk travsport ställs in

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det franska travförbundet Le Trot har beslutat om att ställa in samtliga travtävlingar i landet på grund av coronaviruset. Beslutet gäller från och med tisdag den 17 mars och fram till den 15 april.

Publicerad:

Le Trot lämnade beskedet i ett pressmeddelande där även det franska galoppförbundet står som avsändare. Det blir således inte heller någon galopp i Frankrike under perioden i fråga.

Frankrike utlyste nyligen nationellt nödläge och flera andra idrottsförbund har satt stopp för tävlingar sedan tidigare. Måndagens besked var således inte oväntat, menar Tomas Malmqvist som driver en filial i Frankrike.
– Det var väl bara en tidsfråga och detsamma gäller kanske även Sverige, säger Malmqvist.
– Jag kan för lite för att uttala mig, men alla här tycker naturligtvis att det är jättetråkigt. Vi vill tävla med våra hästar – samtidigt måste vi också se det hela lite större. Som det är just nu kan man inte ens gå ut och äta på restaurang här. Vi måste förstås ta det här på allvar.

Anders Lindqvist är en annan svensk tränare som är verksam i Frankrike.
– Väldigt tråkigt. Folk behöver bröd och skådespel. Bröd kan vi fortfarande köpa, men nu blir det inget skådespel, säger Lindqvist.
– Många jag har pratat med tycker att beskedet är för jäkligt, men det finns dem som säger att det är rätt också. Det är en oviss tid som väntar. Ingen vet vad som händer framöver. Vi kan bara hoppas att smittspridningen planar ut och att vi får kontroll över den här jobbiga situationen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.