Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Freyja ordnade tredje raka

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jean Michel Bazire tränar Freyja du Pont. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jean-Michel Bazire Freyja du Pont infriade favoritskapet i Prix Gaston de Wazieres. Från ledningen ordnade det fyraåriga stoet tredje raka segern.

Publicerad:

I 15:e starten kom nionde segern för Jean-Michel Bazires Freyja du Pont (e. Quinoa du Gers). Efter att ha inlett i tredje utvändigt tog stoet enkelt hand om segern i grupp II-loppet Prix Gaston de Waziers på Enghien (€100.000) till slut. Ett loppet öppet för fyraåriga ston.

Med dryga varvet kvar till mål avancerade Bazire till tät med Freyja du Pont och sedan var spänningen över. Freya du Pont kontrollerade händelserna fullt ut och kom till sist i mål på 1.16,0/2875 meter. Förstapriset uppgick till 45.000 euro och segern togs närmast före Fanina des Racques och Fend la Bise.

Det här var andra raka segern i grupp II-sammanhang för Freyja du Pont. Senast tog hon enkelt hand om vinsten i Prix Paul Leguerney.

Seger blev det också för svenskfödde Alcoy (e. Ready Cash) tillsammans med Christophe Martens. Den femårige hingsten hade full kontroll på händelserna från ledningen och vann med ett flertal längder på 1.12,6a/2150 meter. En seger värd 28.350 euro. Victor Martens tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS