Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frilén visar toppform

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sofia Frilén. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I onsdags överraskade Sofia Frilén många genom att vinna med storskrällen Captain Knas. På fredagen var det dags för ny seger – Frilén satte dit Order By Box i Östersund.

Publicerad:

På mindre än en månads tid har Sofia Frilén tagit nio kusksegrar. I onsdags överraskade hon många genom att vinna med superskrällen Captain Knas på Bergsåker.

På fredagen var dags för nytt besök i vinnarcirkeln. Detta sedan hon lotsat hennes arbetsgivare Ingemar Söderbergs Order By Box (e. Order By Fax) först över mållinjen i Östersund.
– Det kändes jättebra under vägen även om det blev lite strul i början med dödens, men sedan fick jag en bra rygg. Det löste sig bra. När man har flyt så brukar det mesta gå bra. Vi får hoppas att det håller i sig ett tag, sade Sofia Frilén.

Order By Box vann loppet närmast före Ornstein och Cash Life.

Från ledningen tog Robert Bergh-tränade Nobel Amok (e. Zola Boko) en ny seger. Den sjuårige valacken, för dagen med Ulf Eriksson vid tömmarna, stack till ledningen per omgående och kunde – efter att ha varvat på 1.15,2 – passera mållinjen på 1.13,6a/2140 meter.
– Han var lite som han brukar. Han drog iväg bra från start och kändes fin in i första sväng. Han har hoppat för mig någon gång i sista sväng. Man får hålla honom motiverad och prata med honom. Det kändes stabilt och bra hela vägen, sade Ulf Eriksson.

Segern togs närmast före Sugarmakesmecrazy och Etosha Boko. Det var karriärens 21:a triumf, den fjärde för året, i karriärens 62:a start för Nobel Amok.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS