Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Full pott för Heikkilä

Foto: ALF LINDBERGH/ALN
Mauri Jaara bakom Remote Control. Foto: ALF LINDBERGH/ALN

Med bara två starthästar i stallet kunde det inte gå bättre för Hannu Heikkilä än att Bear A Title och Remote Control åkte till Boden och vann lopp.

Publicerad:

BODEN
– Jag har två starthästar i stallet och det var bara stallkatten hemma idag, sade Hannu Heikkilä.
Hannu Heikkilä har bra form på stallet och förra veckan vann Bear A Title på bra sätt. Hannu berättade redan då att han skulle anmäla Bear A Title på nytt och att han även skulle starta Remote Control. Det blev stor succé och Bear A Title och Remote Control kunde vinna och ordna en dubbel till stallet. Bear A Title kom till Hannu Heikkiläs regi som femåring och började med en tredjeplats i Boden. Dream Vacation-sonen hade två segrar som fyraåringen och har inklusive dagens seger tagit ytterligare 13 vinster i nuvarande regi.
– Det har inte varit några problem med hästen och han är startsnabb, travsäker och orkar springa hela vägen till mål. Han har bara haft halvstängt huvudlag tre gånger hos mig och det är de tre senaste starterna som har slutat med seger. Han gick med rycktussar och vanlig sulky och kanske jag anmäler till rikstoton i Uleåborg som körs nästa helg, sade Hannu Heikkilä.

"Bäst jag känt"

John Östman har kört Bear A Title flera gånger och hade ett mycket bra intryck från dagens seger.
– Det var det bästa jag har känt honom. Han hade bra klipp i steget och älskade att springa när det var fäste i banan, sade John Östman.
Nästföljande lopp var det stallkamraten Remote Control som skulle vinna. Han kom med två segrar i följd i resultatraden, men hade ett svårt tolftespår och det var långt fram till täten, men spurten var stark.
– Han vann först säkert i Uleåborg näst senast och i förra starten kunde han vinna enkelt på samma bana. Han har känts mycket bra, men det kändes hopplöst med spår tolv. Han gick med halvstängt huvudlag och rycktussarna drogs i sista sväng och han kom flygandes till slut och hann fram. Det är anmälningar till finska rikstoton på söndag och jag får se om jag anmäler Remote Control till gulddivisionen, sade Hannu Heikkilä.

Dubbelt Lindqvist

Ove A Lindqvist gav Skaane Jo en fin resa från tillägg över kort distans och kunde över upploppet säkert gå fram och koppla greppet på Lillfax och svara Guldtopp som spurtade in som tvåa. Hustvet Lyn placerade Ove A Lindqvist i ledningen och det räckte till delad seger med Blixten E.S. som spurtade fint för Per Gustafsson och Ove A Lindqvist var uppe i ledningen i körsvensligan.

Ulf Ohlsson hade chansen att återta ledningen i championatet med storfavoriten Bear Briar, men Antero Heinonen hade gett Chintana Bananas ett smyglopp fram till upploppet och avväpnade favoriten.
– Jag hade lite tanke på att köra i ledningen på förhand, men jag kunde inte svara All The Better och Mika Jauhola. Det löste sig perfekt på sista långsidan och jag kunde följa med bakom Bear Briar i sista sväng och attackera själv in på rakan. Det här är mitt bästa år både när det gäller segrar och inkörda pengar, sade Antero Heinonen.

Ulf Ohlsson avslutade dagen bakom Eastwood Sisu som övertog ledningen av Global Resource ur första sväng och vann säkert när Beaufort galopperade i striden på upploppet. Ulf Ohlsson leder kuskligan med en seger före Ove A Lindqvist inför finaldagen nästa vecka.

Dagens vinnare i Boden

Bluehouse’s Power (E.V.Cedar) – Jorma Hannus – Kari Ylipahkala
Skaane Jo (Håkon Jo) – Ove A Lindqvist – Susanna Grahn
Bear A Title (Dream Vacation) – John Östman – Hannu Heikkilä
Remote Control (Pearsall Hanover) – Mauri Jaara – Hannu Heikkilä
Clear Eyes (Quiet Easy U.S.) – Hanna Olofsson – Hanna Olofsson
Blixten E.S. (Neslands Loke) – Per Gustafsson – Martin M Nilsson och (dött lopp)
Hustvet Lyn (Voje Faks) – Ove A Lindqvist – Thomas Lundsten
Perfect Reverie (Revenue) – Mauri Jaara – Mauri Jaara
Yakari (Mr Pine Chip) – Tommy Nyberg – Tommy Nyberg
Chintana Bananas (Tap In) – Antero Heinonen – Petri Salmela
Eastwood Sisu (Yankee Glide) – Ulf Ohlsson – Petri Salmela

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS