Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fullt upp för Jakobsson

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Magnus och färske V75-vinnaren Global Patriot. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Två favoriter och två andrahandare. Magnus Jakobsson har fullt upp under Mantorps lunchtrav.

Publicerad:

Juli månads V75-vinnare Global Patriot (V4-2) är förstås Färjestadtränarens starkaste kort, men hästen har lurigt innerspår och så hägrar V75-final nästa vecka. 
– Det är bästa segerchansen så klart och jag försöker förstås hålla ledningen, men jag vill ogärna köra för tufft från början och det finns risk för att vi tappar spets. Det är några dugliga motbud idag och det viktigaste är att jag har en pigg och fräsch häst nästa lördag, när det handlar om V75-final. Fast det är klart att jag kör för seger och det kan så klart lösa sig även om vi inte frontar, säger Magnus Jakobsson. 
2.140 meter jämfört med 1.640 meter?
– Det spelar ingen roll. Global Patriot har vunnit flera gånger över medel också. 
Några ändringar?
– Nä, vi kör barfota och helstängt huvudlag som tidigare. 
Du är även betrodd bakom egentränade Listas Maraboue (V4-1) och Julia Fayline (V4-4). Är spelarna rätt ute?
– Jag hoppas det, men några givna vinnare är det inte. Listas Maraboue är stor och kommer bli bättre med tiden. Senast blev loppet ryckigt kört och han fick lägga flera speeder under vägen. Från det här läget över sprinterdistans är jag faktiskt nöjd om han bara kan ta en plats. Inga ändringar. Julia Fayline hade säkert haft tre raka ettor om hon bara hållit sig på benen. Farten har hon, alla gånger, men hon blir lätt hetsig och det håller inte över dagens distans. Hon kommer säkert bara dra iväg från början, men jag vill köra henne i rygg och släpper till första bästa. Jag måste köra henne på chans och det kan lösa sig ändå, men det är verkligen ingen spik i mina ögon, säger Magnus Jakobsson.

   
FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS