Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fullträff för Voltigeur de Myrt

Foto: GERARD FORNI
Voltigeur de Myrt och Gabriele Gelormini. Foto: GERARD FORNI

Så fick han då till en riktig fullträff, Voltigeur de Myrt. Efter att ha matchats i nordiska storlopp i april och maj vann sexåringen idag sommarstorloppet Prix Rene Balliere på Vincennes.

Publicerad:

Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil - Myrtille de Bois) vann som fyraåring Criterium des 4 Ans och ifjol som femåring finalen i Grand National du Trot. Efter andraplats i Prix d´Amerique och tredjeplatser i både Olympiatravet och Copenhagen Cup tog nu Roberto Donatis stjärna ytterligare en storloppsseger.

Gabriele Gelormini lyckades få iväg Voltigeur de Myrt till ledningen från sjättespåret bakom bilen och efter 1.06,8 första 600 meterna och 1.09.8 första 1.100 gick han över upploppet ifrån till lätt seger värd 90.000 euro på 1.10,.3a/2.100. Därmed passerade Voltigeur de Myrt miljonen intjänat i euro.

Akim du Cap Vert (e. First de Retz) spurtade till andraplatsen på 1.10,5 efter att Franck Anne lyckades klämma sig loss från tredje invändigt i slutkurvan och tredjeplatsen knep Vinci de l´Abbaye (e. Othello Pierji) på 1.10,8.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS