Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra raka vinster i Hudiksvalls centrum

Foto: Privat
Jimmy Jonsson och Norsjö Kongen var bäst i kallblodsklassen i Centrumtravet i Hudiksvall. Foto: Privat

Jimmy Jonsson var en av vinnarna när Centrumtravet var tillbaka inne i Hudiksvall.
– Inte ofta man vinner fyra lopp under en och samma dag, sammanfattade Jonsson.

Publicerad:

Sammanlagt tävlade tolv ekipage, fyra kallblod, fyra varmblod samt lika många ponnyer. Jimmy Jonsson satt upp bakom arbetsgivaren Öystein Tjomsland Norsjö Kongen (e. Röste Bo) och ställdes i tur och ordning mot Kolar Vicken (Håkan Bohjort), Sol Varga (Stig Jarle Röste) och Spang Jerkeld (Carolin Krohn).
– Det var 200-meterslopp med flygande start. Vi vann på 1.26,0 och 1.27,5, men sedan gick det ännu snabbare i heatet mot Sol Varga. Där hade jag dock inte någon tid, berättar Jimmy Jonsson, som aldrig tidigare kört gatutrav.
– Nej, det här var första gången och riktigt roligt. Det var en hel del folk som kom och följde tävlingarna, även om det hela krockade med en drakbåtsfestival.

I finalen ställdes Jimmy och Norsjö Kongen åter mot Sol Varga.
– Jag trodde det skulle bli en tuff final, men Sol Varga galopperade tidigt och vi blev ensamma på 1.28,1. Jag hade en rutinerad häst som klarade de speciella förutsättningarna på ett bra sätt. Banunderlaget höll också bra klass, fortsatte Jonsson.

I varmblodsklassen var det Niclas Torstemo-tränade tolvåringen Com Valle (e. Viking Kronos) som segrade i finalen för Wiktor Kylin-Blom.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS