Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för Bergh

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Robert Bergh tog fyra tränarsegrar hemma på Åby. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert firade fina framgångar på hemmabanan och noterades för fyra tränarsegrar. Två ordnade han på egen hand – dessutom vann Dwight Pieters och Håkan B Johansson med Bergh-tränade hästar.

Publicerad:

Treårige Usiana Face (e. Lavec Kronos) inledde karriären lovande med seger, men fick det sedan inte att stämma. Efter halsoperation var stoet tillbaka efter nästan tre månaders frånvaro – och från ledningen var hon en vinnare direkt för Dwight Pieters. Usiana Face bestämde under vägen och vann på 1.18,4/2140 meter.
– Hon har varit ett frågetecken i stället för ett utropstecken i år. Hon har hela tiden varit lovande. Vi hittade ett fel på henne och de gjorde ett bra jobb på kliniken där hon opererades. Ofta brukar det komma ett missljud från halsen när hästarna har det här problemet, men det gjorde det inte från henne. Det var skönt att vi hittade det och det var en bonus att hon fick vinna så här pass smidigt direkt. Det kunde man inte drömma om, sade Robert Bergh.

Seger blev det också för Håkan B Johansson bakom Robert Berghs Alma Winner (e. Credit Winner). Fyraåringen övertog ledningen en bit in i loppet och hon vann sedan enkelt på 1.15,2a/2140 meter.
– Hon öppnade bra, men några var för snabba. Jag provade att köra framåt eftersom jag tyckte att jag hade bästa hästen. Det löste sig bra, sade Håkan B Johansson.

Andra raka segern tog Robert Berghs Conrads Janne (e. Brad de Veluwe) och där satt Bergh själv i sulkyn. Valacken kom i mål på 1.15,4a/2140 meter och noterades för karriärens fjärde seger. Bergh körde även Enjoy Day (e. Coktail Jet) till seger. Valacken noterades för årets första seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS