Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för Bergh

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Robert Bergh vann Midsommarkransen med Whipped Eggs trots startgalopp. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Robert Bergh dominerade stort under Skellefteåtravets midnattstrav och ordnade fyra vinster.

Publicerad:

I Midsommarkransen (V64-6) med 100.000 kronor i förstapris spelades Bergh till jättefavorit bakom Whipped Eggs (e. Ready Cash). Det började dock illa med galopp och sedan fick hästen en tuff avslutning med tredjespår sista 1500. Ändå övertog ekipaget ledningen 500 kvar och vann enkelt.
– Han är fortfarande orolig i volten och gillar inte att springa bakom hästar. Men han har en intressant framtid och vi får fortsätta söka längre lopp åt honom den närmaste tiden, sade Bergh och fortsatte:
– Vi tappade 20 meter på galoppen och sedan tog det även lite tid innan han travade in sig. Jag var inte heller bekväm ute i tredjespår varvet kvar, men han springer som bäst utan häst framför sig. Det kändes bra att vi kom till spets innan slutsvängen, även om han förmodligen vunnit ändå.

I stonas Midsommarkrans (V64-5) fick Robert Bergh en resa i tredje par utvändigt med Au Pair Girl (e. One Too Many) och såg ut att ha avgjort loppet redan 500 kvar. Men mitt i slutsvängen bröt hästen ut och tappade stilen samtidigt som John Östman kom fram invändigt till spets bakom Pocket Rocket. Men Berghs dam skärpte till sig och kom tillbaka till säker seger sista biten.
– Hästen har tagit enorma steg i år. Jag körde så snabbt att hon trodde att det var mål i slutsvängen. Men sedan avgjorde hon enkelt ändå och det var två mållinjer i det här loppet, sade Bergh, som kunde glädja sig över ett förstapris på 50.000 kronor.
Segertiden blev 1.14,3/2160 meter.

I ett uttagningslopp till Norrlands Elitserie (V64-3) för treåringar bjöd Robert Bergh Wild N.Crazy W.F. (e. Paul November) på en perfekt resa i andra par utvändigt. Första varvet gick efter långsamma 1.19,0, men Bergh hade inga större problem att avgöra över upploppet på 1.17,0a/2140 meter. Det här var andra segern i nionde starten.
– Han ville förbi sista 100 och vann ganska säker. Det här en av de snällaste treåringar som finns, så namnet blev fel, kommenterade ”Bergharn”, som även segrade i andra loppet trots tillägg med Josselin W.F. (e. Juliano Star).

I den kalla Midsommarkransen (V64-4) blev det favoritseger genom Elin Anita Aasvang-tränade Kringlers Viktor (e. Tekno Odin) med 100.000 kronor i förstapris.
– Det är helt enormt. Hästen är mycket bättre än de pengar han har på sig, sade körande Tina Lagesen och fick hjälp av tränaren Elin Anita Aasvang:
– Det här är min största seger hittills, jag är väldigt lycklig.
Segertiden skrevs till 1.27,5/3160 meter.

I V64-inledningen blev det hemmaseger genom Per Gustafsson och egenägde Il Vero Alfredo (e. Orlando Vici). Ekipaget spårade från start till mål och vann på 1.14,6a/1640 meter.
– Det känns nästan som jag har ett varv kvar i honom. Han har haft en halsinfektion och jag var lite orolig för formen. Men hästen var fantastiskt fin i dag, sade Gustafsson.

Jan-Olov Persson ordnade en dubbelseger i Bodbäckspålles fyraåringsserie (V64-2). Han körde själv favoriten Guli Roy (e. Briskeby Philip) till vinst från trippla tillägg medan Kenth Åkerlund styrde in Gott Klirr som tvåa. Segertiden stannade vid 1.27,2/2.200 meter och förstapriset var hela 100.000 kronor. Det här var femte segern i 19:e starten.

I ett försök till Norrlands Grand Prix på Bergsåker (lopp 4) segrade Carl-Evert Johansson-tränade Lexington Tooma (e. Crazed) för Ove A Lindqvist.
– Han var jätterädd för vingen, så jag hade lite problem. Jag körde huvudlöst senast på V75 med honom, men i dag fick vi precis det lopp jag önskade i vinnarhålet, sade Lindqvist, som kunde notera segertiden till 1.13,7a/2140 meter.

I Sprinterpokalen för kallblod (lopp 11) spårade Stefan Edin från start till mål bakom Ann-Sofie Ivarsson-tränade Bara Fille (e. Järvsöfaks). Segertiden blev 1.26,1a/1640 meter.
– Han hade problem med banan och det gick lite på nålar emellanåt. Men hästen vann med sträckta linor, kommenterade Edin.
Förstapriset var 50.000 kronor.

Sprinterpokalen delades och i det andra loppet segrade Hanna Olofsson bakom Elle Johansen-tränade Ros Svarta (e. Moe Odin). Detta mycket enkelt från ledningen på 1.26,2a/1640 meter. Även här var förstapriset 50.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS