Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för Kim Eriksson

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Kim Eriksson bjöd på ett fyrverkeri på Kalmartravet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Kim Eriksson var fredagens man på Kalmartravet. Han vann fyra av kvällens lopp, däribland finalen av banans fyraåringserie med Derby Simoni.

Publicerad:

Den segern var värd 150.000 kronor och togs på en imponerande vis. Kim Eriksson körde Derby Simoni (e. Broadway Hall) åt hemmatränaren Thomas Madsen och hittade tidigt till ledningen. Från den positionen utklassade den danskfödde hästen sedan sina kullkamrater. Han skar till slut mållinjen på 1.13,5 över full väg – nästan nio längder före tvåan Delicious Ice.

Eriksson, som kört hästen i samtliga starter i år, var full av beundran efter uppvisningen.
– Han har gjort några riktigt fina lopp, men intrycket i dag var ju rakt igenom strålande, sade han till Kanal 75.

Kim Eriksson tog sin 100:e seger för året på lunchen på Axevalla och fyllde på med ytterligare fyra i Kalmar. Utöver finaltriumfen med Derby Simoni vann han dessutom med Janai (e. Up Front Larry) och Yankee Boy (e. Select Yankee) – som båda tränas av Stefan P Pettersson – samt med Stefan Axelssons Turbulence Face (e. Joke Face).

Finalseger för Eriksson och Untersteiner

Kalmars treåringsserie gick också den i mål med en final på fredagen. Där blev det seger för Kick the Dust Ås (e. Yankee Glide) som nu är obesegrad efter två starter på smålandsovalen.

Christoffer Eriksson fick chansen bakom Johan Untersteiners häst och kastade loss på sista borte långsidan. Kick the Dust Ås kopplade segergrepp redan i slutkurvan och stack sedan undan med två och en halv längd via 1.13,7 över 2.140 meter. Även här var segerchecken var 150.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS