Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Gangstern” till Svanstedt

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Betting Gangster lämnar Sverige för en fortsatt karriär i USA. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Numera femårige E3-vinnaren Betting Gangster lämnar Jerry Riordans träning för att istället starta ett nytt äventyr hos Åke Svanstedt i USA.

Publicerad:

Det här berättar ägarna Stall Betting på sin Facebook-sida. Betting Gangster (e. Going Kronos-Viola Silas) har under karriären bland annat segrat i E3, slutat tvåa och trea i BC-finalerna samt fyra i Kriteriet. Sammanlagt har hästen tagit 10 vinster på 26 starter och sprungit in 3.786.000 kronor.
–  Ända sedan vi började äga travhästar har drömmen varit att tävla i USA. Nu blir det verklighet, då Betting Gangster inom kort tar flyget över Atlanten för att bosätta sig på Legend Farm i Wrightstown, New Jersey. Betting Gangster kommer att tränas av Åke Svanstedt. Planen är att Gangster ska tävla hela femårssäsongen i USA. En säsong som startar i april/maj och avslutas i november. Om det går bra och om han trivs blir hästen kvar ”over there”, skrivet Stall Betting på Facebook.

Förhoppningen är att Betting Gangster så småningom ska kunna växa in i den högsta äldre eliten i USA. Kanske redan under det här året.
– Han kommer att anmälas till de största loppen redan under 2020. Det finns mycket lopp och mer pengar att köra om än i Sverige, men med insatser, resa, träning med mera kommer det också kosta närmare 800.000 kronor att tävla under ett år. Vi hoppas att Gangster, som älskar att tävla och springa fort hela vägen, ska trivas bättre med förutsättningarna i USA. Jämn hög fart på stora milebanor, där kuskarna får böter om de kör för långsamt, känns mer passande och fair mot honom än start och stopp-racingen på mindre banor i Sverige där positionerna blir allt mer avgörande. Det är i alla fall vår teori och vi vill testa om den stämmer. Det här kanske är den enda chans vi får. För oss som tillhör en generation som vuxit upp under en tid då ”Kung Åke” gjorde rent hus på de svenska travbanorna och på senare år följt Åke och hans enorma framgångar i Nordamerika känns det här fantastiskt, skriver Stall Betting vidare.

De sistnämnda passar också på att tacka hela stall Jerry Riordan för ett väldigt bra jobb med Betting Gangster. Samarbetet fortsätter dock, då Stall Betting nyligen lämnade in Gangsterns tvååriga lillasyster Betting Jailbird (e. Uncle Lasse-Viola Silas) i träning.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.