Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Går nog att kasta loss en bit”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jan-Olof Johansson har förhoppningar på Robis Tova i V4-3. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Jan-Olof Johansson gör trippen till Dannero idag då det vankas lunchtävlingar. Med i transporten har han hårt betrodda Robis Tova.

Publicerad:

Det är i den tredje V4-avdelningen som Robis Tova startar. Den forna rikshästen har visat fin form under året.
– Ja, hon har varit bra i alla årets starter och jag hoppas att hon ska göra bra lopp idag också. Det jag är mest nöjd över är att hon har stabiliserat sig. Robis Tova är lite stressad och mentalt har det varit svårt för henne, men nu har hon mognat och vi har kommit till rätta med henne, säger Jan-Olof Johansson.

Senast slutade det med en tredjeplats i Östersund, utan att Robis Tova var helt körbar.
– Hon började hänga på töm som bara den när jag skulle dra ut henne i tredjespår. Den som låg framför oss i dödens gick nämligen ut ett helt spår när jag skulle gå på, varpå jag fick dra och dra i min häst, sedan blev Robis Tova jätteirriterad på mig och bröt neråt. Jag vet inte om det blev för hårt i munnen på henne och idag jag ska ändra till ett annat bett.

Idag väntar bakspår över kort distans för Robis Tova.
– Jag tycker nog Robis Tova är lite bättre när hon hamnar i främre träffen tidigt, då har hon alltid avslutat bra. Jag har kört sparsamt med henne hela tiden då hon som sagt inte varit mentalt förberedd. Stoet är rätt hård och tuff egentligen, men jag har velat bygga upp psyket och därför suttit fast några gånger. Det går nog att kasta loss en bit, men samtidigt sitter det där i att jag vill vara lite snäll med henne.

Vad tror du om dagens segermöjligheter?
– Det är väl några jämbördiga hästar med, annars såg det hyfsat bra ut på papperet för vår del. Det får inte strula för mycket, men nog ska hon vara med och göra upp om segern.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS