Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ger bort avelshingstar

Foto: MARIA HOLMÉN
Lutfi Kolgjini ger bort två av sina avelshingstar till utlandet. Foto: MARIA HOLMÉN

Två av Lutfi Kolgjinis avelshingstar, Micro Mesh och Glen Kronos, kommer lämna den svenska aveln.

Publicerad:

– Jag är igång och röjer ordentligt. Eftersom det inte finns någon marknad för mina två hästar i Sverige ger jag bort Micro Mesh och Glen Kronos till fattiga travländer. Jag vill absolut inte slakta mina hästar, utan försöker hitta bra hem åt dem istället, säger Lutfi Kolgjini.
Micro Mesh kommer bli uppstallad i Belgien, medan Glen Kronos flyttas till Serbien. Dessutom kommer tre-fyra avelsston följa med till de båda länderna som ingår i paketet.
Micro Mesh (e. Viking Kronos-Gambari e. Victory Dream) tog sin största seger i Svensk Uppfödningslöpning och har på 44 svenskfödda avkommor treårige Dragster (412 872 kronor) som främsta avkomma. Äldsta svenska avkommorna är tre år.
Glen Kronos (e. Enjoy Lavec-Sweet Sound e. Spotlite Lobell) besegrade stallkamraten Going Kronos när han vann italienska Derbyt. I aveln  har han en kull, född 2011, på 18 avkommor, där 16 har startat och kvartsmiljonär­skan Caddie June är framgångsrikast.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS