Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ger honom fem stjärnor"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Wallin. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Anders Wallins Ulvsåsen är fortsatt obesegrad efter tre starter. I Östersund bollade han med konkurrenterna och vann överlägset.
– Han var mycket finare i aktionen och han var inte särskilt trött efteråt, säger Anders Wallin.

Publicerad:

Det var inget snack om saken. Ulvsåsen (e. Åsajerven) visade upp sig från sin bästa sida när han ordnade sin tredje seger i den tredje starten. Fyraåringen rekordsänkte rejält när han kom i mål på 1.29,3/2140 meter från dödens. Efteråt kunde han kvittera ut högsta betyg av sin tränare Anders Wallin.
– Man måste ge honom fem stjärnor. Han vann på bra tid och på bra sätt. Det var mycket krafter kvar efteråt också. Han var inte speciellt trött när jag tog emot hästen efter loppet, säger Wallin.

Bergsåkerstränaren Anders Wallin berättar att han var lite brydd efter den senaste starten – trots att det blev seger även då.
– Han var finare i aktionen denna gång. Klart bättre än senast, även om det inte var helt hundra. Det känns väldigt positivt.

Ulvsåsen kom i gång med träningen sent. När han anlände till Anders Wallin för två år sedan var han inte inkörd.
– Han låg ett halvår efter sina kullkompisar, men han kvalade på bra sätt på sommaren. Sedan kom han nog ned i fart lite för fort och vi fick behandla honom. Han gjorde det bra när han vann i debuten, säger Anders Wallin.

Som fyraåring har Ulvsåsen inlett perfekt med två segrar på lika många starter, även om Wallin som sagt inte var helt nöjd förra gången.
– Han hade ett bra lopp på Bergsåker. Jag tog ut honom där för att ge honom lite mer rutin, särskilt när det var på hemmaplan. Men han var inte som bäst då. Jag tror att han var inne i en växtperiod.

När får vi se honom nästa gång?
– Så långt har jag inte kommit, men tanken är att han ska tävla på med två, tre veckors mellanrum mellan starterna nu. Jag hoppas hitta något bra lopp. Det blir främst vanliga lopp, men sedan kanske också något försök i Dubbelcupen. Vi kommer att skynda långsamt med honom. Tanken är att han ska vara med i många år, säger Anders Wallin.

I vanlig ordning satt Per Linderoth i sulkyn bakom Ulvsåsen – ekipaget vann närmast före Bara Blixten och Hara Putten.
– Han har fortfarande bitar kvar att utveckla. Han är lite orolig för stänk och behöver komma iväg bättre från start. Men det är härligt med sådana hästar som redan är så här pass bra och som man vet att det finns mycket utveckling kvar i, säger Per Linderoth till Kanal 75.

Oscar Berglund årsdebuterade sin Shocking Superman (e. Orlando Vici) på hemmaplan. Tillsammans med Emilia Leo avslutade den sjuårige hingsten strålande till säker seger på 1.14,4a/2140 meter närmast före Weekend Fun och Eder Bob. Till Oscar Berglunds stora belåtenhet.
– Han gick 1.10,0 sista varvet ute i tredjespår och vann relativt okörd. Det var precis det kvitto vi ville ha. Det var kul att se att han var så fin som vi trodde att han skulle vara, säger Oscar Berglund till Kanal 75.

Oscar Berglund har tidigare gått ut med att han har tankar på Elitloppet med Shocking Superman.
– Jobbet ska alltid göras. Det spelar ingen roll hur mycket man sitter och skryter om träningsrundorna. Det var kul att han levererade i lopp med tanke på hur fin han varit i vinter. Han har sett fin ut hela vintern. I fjol hade han problem i provstarterna inför vissa lopp och fungerade inte alls i travet. Nu finns ingenting kvar av det. Jag tror att han höjt sig ett snäpp eller två, säger Oscar Berglund och fortsätter:

– När man håller på med det här måste man tro på sina hästar. Det här känns som mitt livs häst redan nu. Vi måste drömma och sikta högt. Sedan får vi se om vi lyckas eller om vi faller. Jag tycker i alla fall att min häst är tillräckligt bra för att vara med mot de bästa. Nästa start blir i Guldbjörken på Umåker om tre veckor.

En övertygande seger tog också G.G.Ojjdo (e. Svall Ivar) med tränare Tomas Pettersson själv i sulkyn. Efter en tät slutstrid noterades han för sin sjätte seger i karriärens åttonde start.

Tomas Petterssons adept fick en bra start och satt i ledningen direkt, men efter ett drygt halvvarv överlät man kommandot till Robert Bergh och Buska Blyg. Luckan från rygg på ledaren uppenbarade sig in på upploppet och G.G.Ojjdo sköt till starkt och avgjorde i de absolut sista stegen på segertiden 1.29,7/2640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS