Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gick undan – trots tuffa körningen

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Indy Lane och Jorma Kontio (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Indy Lane var storfavorit över tre varv i Örebro. Trots en svettig inledning på loppet kunde han infria förväntningarna. 

Publicerad:

Mika Forss var inte speciellt sugen på att släppa Jorma Kontio och Indy Lane (e. Ready Cash) till ledningen. Bakom Timo Nurmos fyraåring Eelis svarade Forss en bra bit innan han till slut fick ge sig. Då kunde Jorma Kontio konstatera att vägen fram till ledningen klockandes till 1.07,8/500 meter.
Därefter blev det lugnare. Så pass lugnt att Indy Lane avverkade första två varven på 1.19,0. Då kunde inte konkurrenterna hota tätduon som slutade etta och tvåa efter ett raskt slutvarv. Björn Röcklingers Indy Lane vann på 1.16,9a/3100 meter, en och en halv längd före Eelis.
– Han körde sin häst och jag tyckte jag hade bästa hästen. Han kändes jättefin hela vägen och han pullade ingenting, sade Kontio i vinnarcirkeln.

Strålande comeback

Håkan K Perssons femåring Just Wait And See (e. Scarlet Knight) bjöd på en fin comeback när han vann från ledningen tillsammans med André Eklundh. Efter ett tävlingsuppehåll på över fyra månader vann han hur enkelt som helst på 1.14,3/2140 meter.
– Han har gjort det fantastiskt bra i karriären. Han blev lite sliten i somreas och Håkan ställde av honom. Att ta ut honom i det här skicket är imponerande. Han var fantastiskt löpglad och lagom på bettet hela vägen, sade André Eklundh.

Efterlängtad seger

Dessförinnan hade Cikoria Frazer (e. Dream Vacation) påmint alla om att hon trivs utmärkt under vintern. Årets första seger kom tillsammans med Tobias J Gustafsson efter ett lopp i fjärde utvändigt.
– Vi har väntat på det här hela tiden. Det började strula för ett år sedan när hon hade problem med magen. Sedan har det tagit tid. Det är en bra häst det här, som ska hävda sig bra i sådana här lopp, sade Gustafsson. 
Bernt Eriksson tränar vinnaren och segertiden blev 1.14,5a/1609 meter.

Vinnarna i Örebro
Lopp 1: Chipen Boy (e. Order By Fax) – Petter Karlsson (Hans Karlsson)
Lopp 2: Dixie Brick (e. Donato Hanover) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 3: Simba (e. Sipper Sisu) – Jarno Koskela (Heikki Matias Koskela)
Lopp 4: Uakari (e. Maharajah) – Petter Karlsson
Lopp 5: Indy Lane (e. Ready Cash) – Jorma Kontio (Björn Röcklinger)
Lopp 6: Cikoria Frazer (e. Dream Vacation) – Tobias J Gustafsson (Bernt Eriksson)
Lopp 7: Our Girl (e. Symphonic Hanover) – Mikael J Andersson (Per Jonsson)
Lopp 8: Pastorns Lady (e. Pastor Stephen) – Juhani Partanen
Lopp 9: Just Wait And See (e. Scarlet Knight) – André Eklundh (Håkan K Persson)
Lopp 10: Pomeroll Am (e. Roll With Joe) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 11: Ufo Jet (e. Naglo) – Kim Eriksson (Stefan P Pettersson)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.