Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gigant Invalley slog till i Energima Cup

Foto: HESTEGUIDEN.COM/TR BILD
Gunnar Austevoll smet ut från vinnarhålet när Une Etoile Gar tröttnade i andra par utvändigt och Gigant Invalley avgjorde säkert sista biten. Foto: HESTEGUIDEN.COM/TR BILD

Norrmännen dominerade årets final av Energima Cup på Bjerke och det var Gigant Invalley med Gunnar Austevoll som drog det längsta strået på 1.11,3a/1609 meter. 

Publicerad:

Grupp II-loppet Energima Cup med 300.000 norska kronor i förstapris fick en rivig inledning med tre ekipage som kivades om täten. Donatomite och Frode Hamre vann kampen före Gigant Invalley som kröp ner i vinnarhålet, medan The Last Ticket tog positionen som förstahäst i andraspår. Ledaren öppnade första 500 meterna på 1.07,2a och Hamre fick sedan dämpa farten rätt rejält till 1.11,8 på varvet. 

Försöksvinnaren Une Etoile Gar fanns med i andra par utvändigt och hade Michelangelo Ås och Örjan Kihlström i rygg. Fransyskan var dock tidigt trött och när den tänkta draghjälpen uteblev fick Michelangelo Ås fick själv ta grovjobbet i tredjespår genom slutsvängen. Åttaåringen fullföljde klart godkänt men skulle inte rå på norrmännen där framme. 

Mitt på upploppet kopplade tappre The Last Ticket greppet på ledaren Donatomite, men längst ut kom Gigant Invalley (e. Gigant Neo) som hittat en liten lucka med 250 meter till mål. Gigant Invalley avgjorde säkert sista biten och landade på 1.11,3a/1609 meter. The Last Ticket höll bra till andraplatsen före Photo Lavec, som följde med Michelangelo Ås i tredjespår och tog sig förbi denne just före mål.

Det var Gigant Invalleys andra stora triumf för säsongen. I våras vann Truls Desseruds nioåring Klosterskogen Grand Prix och då som nu satt Gunnar Austevoll i sulkyn. 
– Han har haft en otrolig säsong och det har klaffat i de två stora loppen för honom, sa Austevoll i vinnarcirkeln efter fullträffen.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS