Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee till Delaware

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Gimpanzee jagar en ny storseger på torsdag. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Säsongen är inte över för Gimpanzee. På torsdag startar Marcus Melanders häst i Matron Stakes på Dover Downs. Den här gången utan att möta stallkamraterna.

Publicerad:

Förra veckan twittrade Stall Courant om att två av dess stjärnor har tävlat färdigt. Den ene för gott och den andre för den här säsongen. Greenshoe ska genomgå ett fertilitetstest inför sin stundande avelskarriär. Testet äger rum nästa onsdag och därmed blir det ingen avskedsföreställning i TVG senare samma vecka. 

Där dyker inte heller Green Manalishi upp. Han ska tävla vidare, men först nästa år. Siktet är inställt mot Sverige och Frankrike, meddelar Stall Courant.

Gimpanzee får vi däremot se i TVG den 23 november – och redan nu på torsdag. Breeders Crown-vinnaren har sprungit in omkring en miljon dollar i år och i Matron Stakes kan han tjäna ännu mer. Storloppet i Delaware lockar med drygt 100.000 dollar i förstapris.

På måndagen lottades Gimpanzee till spår fem bakom bilen och han får Brian Sears i sulkyn. Ekipaget ställs mot bland andra Åke Svanstedts Marseille och Nancy Johanssons Don't Let'em.

Svanstedt och Johansson har också varsin häst i Matron Stakes för ston som körs samma dag. Beautiful Sin och The Ice Dutchess försvarar de svenska färgerna på spinnsidan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS