Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glada champions på Skrubbs

Foto: Lena Emmoth/TR BILD
Foto: Lena Emmoth/TR BILD

Sista tävlingsdagen på Visby innebar att det fanns fler vinnare än vanligt.

Publicerad:

Visbytravet gick i mål på måndagen med vädergudarna på bästa humör och de drygt femhundra åskådare som var på plats fick bland annat se Ove (e. Pastor Stephen) ta hem sista loppet ingående i Visbytravets treåringsserie efter att ha lett finalen runt om. Petter Karlsson satt i sulkyn bakom pappa tillika Örebrotränaren Hans Karlssons häst. Tvåa i loppet var hemmatränaren Henrik Hoffmans adept Rossa Regina som därmed samlade flest poäng i treåringsserien. Isi Band (e. Prodigious) tog hem finalen av fyraåringsserien och liksom för Ove blev det väldigt enkel triumf för Isi Band och Kim Eriksson som satt upp bakom Thomas Jonssons häst.
– Det var avgjort på ett steg om ledningen, men hon eldade på och var väldigt framåt idag, därför gick det lite fortare än vad jag tänkt. Sedan var det rätt odramatiskt, men jag fegade ur och drog i snöret för jag ville verkligen inte att det skulle gå dåligt idag. Hästen har gjort bra lopp hela tiden, är stor och rejäl så det finns absolut grejer under den här huven, sade Kim Eriksson och fortsatte med att berömma Skrubbsbanan:
– Det är alltid superroligt att komma hit, Visbytravet är en riktig pärla och alltid välbesökt. Jag försöker vara här så mycket det går.

Champion från sidan

Sofia Blixt stod vid sidan av montéloppet, men fick ändå kliva in i vinnarcirkeln som en vinnare. Detta då hon slutade i topp i montéchampionatet och i Visbytravets montépokalserie när Sofia Jonasson som var närmast bakom inte lyckades vinna med Enor Terdus. Segrarna med Noble Face tidigare i år ledde till att Sofia Blixt tog hem montéchampionatet på Visby.
– Noble Face är helt klockren så det gäller bara att hålla i sig. Vi får se hur karriären blir nästa år, men det blir nog en lugn start för min del i alla fall, sade Sofia Blixt som väntar barn.
– Jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle vinna hela skiten, men det blev jäkligt bra i år, sade Sofia och skrattade. 

Vann montéloppet gjorde Ixia Diago (e. Smok'n Lantern) med Emma Holmquist i sadeln efter att ekipaget fått perfekt resa i rygg på ledande Ohh Etell och lucka på upploppet.
– Hon kändes jättefin och det var bara för mig att vika ut och smacka på henne lite grann så var det klart. Tränaren sa att om vi får en peng med oss skulle han vara jättenöjd. Det var Svensk Travsport som ringde och frågade om jag kunde ställa upp och rida när jag nu ändå hade egen häst på plats (Tvingens Queen, fyra i P21-lopp, reds.anm.) och de saknade ryttare så då fick jag ställa upp. Detta var en trevlig upplevelse, sade Emma Holmquist som i och med vinsten tog sin andra seger i livet.   

Sjöström champion

Visbytravets säsong avslutades med en bekant syn för publiken då Claes Sjöström segerdefilerade i sista loppet bakom Maverick Dream (e. Dream Vacation) som tränas av hemmaamatören Göran Hedrén. Efter att tidigt ha klivit fram och övertagit ledningen var den femårige valacken närmast ohotad i karriärens fjärde seger. 
Det var för övrigt Claes Sjöströms tredje dagsseger (Dooleys och Bizzi Blizz tidigare på dagen) som tidigt under säsongen hade säkrat kuskchampionatet. Tränarchampionatet var även det klart före måndagens tävlingar och gick till Kalmartränaren Thomas Jonsson. Anders Funck höll undan för Martin Malmqvist i amatörkuskarnas kamp medan Stefan Adman blev segerrikaste amatörtränaren.

Måndagens vinnare på Visbytravet 
Lopp 1: Dooleys (e. Super Photo Kosmos) Claes Sjöström (Susanne Gustafsson)
Lopp 2: All In A Dream (e. Scarlet Knight) Petter Karlsson (Stefan Axelsson) 
Lopp 3: Ove (e. Pastor Stephen) Petter Karlsson (Hans Karlsson)
Lopp 4: Isi Band (e. Prodigious) Kim Eriksson (Thomas Jonsson)
Lopp 5: Ixida Diago (e. Smok'n Lantern) Emma Holmquist (Bengt-Åke Larsson)
Lopp 6: Collect (e. Scarlet Knight) Thomas Persén
Lopp 7: Bizzi Blizz (e. Prodigious) Claes Sjöström
Lopp 8: Deep Sea (e. S.J.'s Caviar) Alexandra Hellgren (Angelica Herlin)
Lopp 9: Algiz Zafir (e. Make It Happen) Julia Olofsson (Henrik Hoffman)
Lopp 10: Maverick Dream (e. Dream Vacation) Claes Sjöström (Göran Hedrén)

Lira nästa gång: Orakel Face (lopp 1) smög med bakom ledande Francais du Gull i snabbloppet och slog klorna i denne, men fick snopet se sig slagen av raketspurtande Dooleys.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS