Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glenn H spräcker nollan?

Foto: ALN
Foto: ALN

Glenn H Persson håller numera till i Åmål där han har fyra hästar i träning. Tre av dem startar idag på lunchen när hemmabanan arrangerar tävlingar och han jagar årets första tränarseger. Så här säger han om chanserna.

Publicerad:

Efter att inte tagit någon tränarseger sedan 2014 kan vi räkna med att Glenn H Persson är sugen att vända trenden idag. Tre hästar från det egna stallet startar, men först kör Glenn La Viva i första V4-avdelningen. 
– Det är en hetsig häst som har bra förusättningar. Hon är snabb ut och bara hon håller sig lugn kan hon vara med och strida om segern. 

 

I V4-2 startar Van Figo från det egna stallet. Hästen visade fint kunnande förra året. 
– Van Figo var ganska tunt jobbad inför årsdebuten och har därför gått framåt en hel del med loppet i kroppen. Han är inte speciellt snabb ut och innerspår i Åmål är som bekant ingen höjdare. Vi riskerar att bli fast, men löser det sig har han fart för att dyka upp bland de tre främsta. Det blir barfota runt om idag vilket är ett plus. 

 

Cooper Sisu startar i lopp 6.
– Han blev grovt påkörd senast och gick bra efteråt. Loppet är ganska tunt, men han är ojämn i prestationerna och jag hoppas främst att han dyker upp på en plats. 

 

Anotherdeway försvarar stallfärgerna i lopp 7. Brodern till Crowd Pleaser jagar karriärens första seger. 
– Det här rör sig om en fin häst som är bra för sin klass. Han gick 1.13,8 sista 700 senast och även om det aldrig är roligt att stå med tillägg i Åmål måste man se honom som min bästa segerchans idag, avslutar Glenn H Persson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS