Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Un Poco nybliven miljonär efter uppvisning

Foto: MARIA HOLMÈN
Global Un Poco vann i Margaretas Tidiga Unghästserie för andra gången. Foto: MARIA HOLMÈN

Margareats Tidiga Unghästserie bjöd på många fina prestationer. Läs om alla loppen inne i artikeln!

Publicerad:

I överlägsen stil kunde Erik Aidelsson och Global Un Poco (e. Conway Hall) brisa undan över upploppet i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker. Intrycket på vinnaren var förstklassigt. 
– Jag är jättenöjd och jag förstod att när vi väl kom till ledningen så skulle han bli svår att slå, sade Adielsson. 
Spetsfavoriten Speedy Face (e. Joke Face) startgalopperade och därmed låg vägen till ledningen öppen. Det tog dock en stund innan Adielsson lyckades placera Global Un Poco i tät. 
– Han sprang och tvekade lite när vi skulle köra till. Det som jag är mest nöjd med är att han fingerade så fint när han väl kom till ledningen. Jag var orolig för att han skulle bli lite lat men han sprang och spelade med öronen under loppet och det kändes som att han var mer på alerten än i de tidigare loppen, sade Adielsson. 
En av anledningarna kan ha varit barfotabalansen som provades för allra första gången. Oavsett så räckte det till karriärens femtes seger på 1.14,0a/2.140 meter – och den andra i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300.000 kronor i förstapris. Därmed har Svante Båths treåring numera 1.015.700 kronor på kontot. 
Bakom vinnaren imponerade Speedy Face som trots sin inledande galopp till slut kunde hitta en position utvändigt om Global Un Poco och därifrån höll Lutfi Kolgjinis häst till ett andrapris. Tredjepriset gick till Helena Burmas årsdebutant The Bucket List F. (e. e. Raja Mirchi) Som blev avlöst i andraspår av nyss nämnde Speedy Face. 

Unique Juni från dödens
Hans R Strömsbergs fyraåriga sto Unique Juni (e. Uptown Yankee) bjöd på en maktdemonstration som hette duga. Från dödens hade hon inga problem med att plocka ner Caddie Lisieux samtidigt som konkurrenterna jagade förgäves under upploppet. Unique Uni bjud innan loppet på en stålande värmning och körande Kaj Widell var inte överraskad efter loppet. – Hon var så spänstig och fin i dag så jag var optimistiskt när vi åkte ut. Det är en jättefin häst som kan allt. Hon har förutsättningar för att bli en topphäst om hon får vara frisk, sade Kaj Widell i vinnarcirkeln. Segertiden skrevs till 1.13,8a/2.140 meter och bakom vinnaren skuggade Fantasy River (e. Ready Cash) och Quebec C.D. (e Orlando Vici) närmast.
Unique Juni vann korta E3 så sent som i augusti och har nu inlett 2017 med två segrar på tre försök.

Årsdebutant kontrollerade
Reijo Liljendahls kriterietvåa Policy Of Truth (e. Explosive Matter) kunde enkelt ta sig till ledningen efter att Conrad Lugauers Gareth Boko kastat sig i galopp när bilen släppte fältet för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Någon ringrost var det inte tal om och Ulf Ohlsson fick styra och ställa som han ville i tät. Efter ett lugnt inledningsvarv kunde Ohlsson öka tempot under slutrundan och köra Policy of Truth i mål på sluttiden 1.13,5a/2.140 meter. 
Tvåa i loppet blev Valley Brodde (e Ready Cash) som förmodligen gick i mål med sparade krafter närmast före trean Super Nice (e. Orlando Vici).

Jansson nöjde sig med rygg
Torbjörn Jansson lyckades skicka Lise-Lotte Nyströms Drizzle C.C. (e Sam Bourbon) till tät i stoloppet för treåringar. Väl där fick ekipaget tillslut lämna över taktpinnen till Lutfi Kolgjini och Saranda Face
- Hästen var ju jättefin. Man kan ju släppa till ”Ludde” för han kör ju och sitter inte och packar fältet, sade Jansson efteråt.
Den analysen stämde och mycket riktigt fanns luckan där i sista sväng. När Jansson väl drog i högertömmen kunde Drizzle. C.C. slå av ledaren omgående och sedan trava undan till en bekväm seger närmas före Svante Båths duo Staro Lochlyn (e. Varenne) och Calamara’s Girl (e. Raja Mirchi). Segern var hästens tredje i karriären på åtta försök och den togs på tiden 1.14,9a/2.140 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS