Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Writer avgjorde efter stark avslutning

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Johan Untersteiner. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Han låg sist i fältet 700 meter från mål – men när mållinjen passerades var Global Writer först. Johan Untersteiners fyraåring sänkte konkurrenterna efter en avslutning i vida spår.

Publicerad:

Det såg länge mörkt ut för Johan Untersteiner med egentränade Global Writer (e. S.J.'S Caviar). Med 700 meter kvar till mål låg ekipaget sist i fältet. Johan Untersteiner valde då att styra på i vida spår och det bet bra. Så pass bra att Global Writer kort senare inte bara var uppe jämsides med täthästarna utan också förbi.

Den fyraårige valacken stegade undan och vann säkert på 1.13,4a/2140 meter. 
– Det var bara att finåka. Hans akilleshäl är att han inte öppnar speciellt snabbt från start utan vi tappar varje gång. Det underlättade idag att det var bra tryck där framme. Jag förstod att de andra skulle bli trötta. Han är svår att ta emot sista rundan och håller V75-klass, definitivt. Men han behöver finslipa lite på sin aktion så att han blir lite stabilare, sade Johan Untersteiner.

Från ledningen vann Peter Untersteiner med egentränade Pere Ubu (e. Pastor Stephen). Den fyraårige valacken tog därmed sin sjätte seger i det nionde försöket. Seger från ledningen blev det också med tyskfödde tvååringen Toto Barosso (e. Ready Cash) som vann direkt i tävlingsdebuten. Klockan stannade på 1.18,2/1640 meter och här har Peter Untersteiner höga tankar.
– Vi köpte honom på tysk auktion och målsättningen är tyska derbyt. Det är därför vi köpt honom. Men vi har lite bråttom för det loppet går redan i augusti nästa år. När han är tre år, alltså, sade Halmstadtränaren.

Hemmaamatören Yngve Wallgren tog årets andra tränarseger när hans Twins Zaack (e. Orlando Vici) stod för en stark slutrunda. Halvvarvet kvar tryckte sig sexåringen till ledningen och valacken gick undan till en enkel seger till slut på segertiden 1.15,7/2660 meter. I sulkyn satt Stefan Persson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS