Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gocciadoro dominerade i Oaks-kvalen

Foto: Micke Gustafsson
Alessandro Gocciadoro vid ett av sina Sverige-besök. Foto: Micke Gustafsson

Om två veckor avgörs finalen i italienska Oaks och på lördagskvällen var det dags för de tre uttagningsloppen. Bäst gick det för Alessandro Gocciadoro som kvalificerade fem hästar till finalen i Rom.

Publicerad:

Uttagningsloppen till Oaks del Trotto hade en samlad prissumma på respektive 22.000 euro och avgjordes i Rom under lördagen. I det första försöket blev det favoritseger för Erik Bondos Venariareale Font, som tillsammans med Andrea Guzzinati enkelt tog hand om ledningen och sedan spårade runt om. Segern blev enkel på fina 1.12,1a/1640 meter (dagens bästa försökstid), före bra spurtande Vanity Luis och Venere Grif från rygg ledaren. Till final gick även Viscarda Jet som gjorde grovjobbet i dödens. Venariareale Font (e. Conway Hall) vann Grupp II-loppet Citta' Di Napoli Filly i somras och har tagit sex segrar på elva starter.

Favoriten i det andra försöket, Gennaro Casillos Vale Capar (e. Conway Hall), gjorde inte heller hon någon besviken. Med Enrico Bellei i sulkyn drog hon undan från spets på sista bortre långsidan och segern blev överlägsen på 1.13,7a/1640 meter. Visa As, Vanity Spritz och Vaniti Bar tog hand om de övriga finalplatserna. 

Alessandro Gocciadoro kvalade in hela fem hästar till finalen och hade vinnaren i det tredje försöket, Vanesia Ek (e. Exploit Caf), som kördes av Pietro Gubellini. Från innerspåret kunde ekipaget inte hålla upp ledningen, men med varvet kvar satt man i täten. Därifrån blev uteblev dramatiken och över upploppet fanns det bara en häst på banan. Vanesia Ek vann på 1.13,0 och vidare till final gick även Violet Effe, Vanguardia och Venere Degle Dei. 

Finalen med 253.000 euro i samlad prissumma går i Rom den 8 oktober då även italienska derbyt avgörs.

Följande hästar är kvalificerade för Oaks:
(häst-tränare)
Venariareale Font - Erik Bondo
Vanity Luis - Phillipe Billard
Venere Grif - Alessandro Gocciadoro
Viscarda Jet - Paolo Romanelli
Vale Capar - Gennaro Casillo
Visa As - Alessandro Gocciadoro
Vanity Spritz - Andrea Sarzetto
Vaniti Bar - Alessandro Gocciadoro
Vanesia Ek - Alessandro Gocciadoro
Violet Effe - Enrico Gocciadoro
Vanguardia - Alessandro Marucci
Venere Degli Dei - Alessandro Gocciadoro

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.