Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop efter galna succén: ”Många som kom fram”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Fredag 11 januari 2019 är en dag Björn Goop aldrig kommer att glömma. Stallets fyra hästar grejade maxutdelning i Prix de Ranes.
– Det har tydligen aldrig hänt på Vincennes förut, säger Goop.

Publicerad:

Evening Prayer, Caresse, Mamasan och Well Done la Marc.
Etta, tvåa, trea och fyra.
I ett lopp med 15 hästar på självaste Vincennes blev det totaldominans av Stall Goop under fredagen. Av loppets totala prissumma på 45 000 euro lade hans ston beslag på 41 400 euro.
– Det var kul, jäkligt kul. Det är klart att jag hade förhoppningar på att alla skulle vara bra, men att vara de fyra första i loppet… Det är ju så svårt, det brukar ju alltid vara någon som kommer emellan.

Och ingen av dina var favorit.
– Nej, precis. Det har tydligen aldrig hänt på Vincennes förut fick jag höra. Bazire har varit etta, tvåa, trea i Tenor de Baune något år.
Hur var reaktionerna där nere?
– Det var roligt, många som kom fram och gratulerade mig.

Vinnaren, Evening Prayer (e. Conway Hall), gick i mål på 1.13,3/2700 meter och hon var en av loppets minst spelade hästar.
– Att hon vann var en jätteöverraskning. Hon har gått bra, men blandat lite i prestationerna och mycket sitter i huvudet på henne.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS