Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop krossade allt

Foto: null
Femårige Cleangame imponerade i Björn Goops händer.

Björn Goop tog en väldigt imponerande kuskseger på Vincennes med Sébastien Guarato-tränade femåringen Cleangame.

Publicerad:

Det var ingen vanlig seger det handlade om. Nej, Björn drog tidigt till spets bakom Cleangame (e. Ouragan de Celland) i Prix de Compiegne för femåringar och hade ett tag 100 meter ner till närmaste konkurrent! Första 1200 gick efter 1.12,2 och de inledande 1700 på 1.11,7. Över upploppet satt Björn bara och finåkte och det blev en väldigt betryggande vinstmarginal. Segertiden skrevs till 1.12,4/2700 meter och förstapriset var 28.800 euro.

Den här hästen vinner för det mesta när han går felfritt, men kom till start i eftermiddag med två raka galoppmisslyckanden. Det var den tredje årssegern och den tionde totalt. Hästen har nu tjänat runt 200.000 euro och blir förstås väldigt intressant även fortsättningsvis.

I stoloppet Prix de Salvanhac svarade Daniel Redéns Trinity Zet (e. S.J.'s Photo) för en tapper insats som tvåa bakom Bauloise Haufor (e. Kool du Caux). Båda hästarna noterade sig för 1.13,5/2700 meter och Trinity Zet fick 16.000 euro för sin andraplats. Detta sedan Eric Raffin avancerat fram till dödens efter drygt halva loppet och därefter pressat sig till spets i början av upploppet. Trinity Zet fick dock ge sig kort före linjen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.