Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop nära skräll

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Björn Goop lyckades bäst i dagens ”svensklopp” på Vincennes med en tredjeplats. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

M.T.Joinville fick som favorit nöja sig med en fjärdeplats i ”svenskloppet” Prix de Brionne på Vincennes, men däremot var inte Björn Goop långt ifrån en skräll.

Publicerad:

Jorma Kontio fick en tuff inledning i dryga spår med Susanne Richters M.T. Joinville (e. Meaulnes du Corta) innan ekipaget kunde överta ledningen från Björn Goop bakom Aron The Baron (e. Västerbo Prestige). M.T.Joinville kämpade på fullt godkänt som fyra med tanke på inledningen, men det gick inte att svara urstarke Caprice du Lupin (e. Chaillot), vilken nu tog sin tredje raka seger. Tränar gör Jean Paul Marmion och hästen kördes till seger på 1.14,4/2700 meter av Antoine Wiels. Förstapriset var 24.300 euro.

Björn Goop tog sig ut ett spår med Aron The Baron, men fick inte riktigt fritt till slut. Det blev en tredjeplats och 7.560 euro, men hade faktiskt till och med kunnat resultera i seger med lucka i tid. Björn Goop-tränat blev det även på femteplats genom Panoramic (e. Scarlet Knight). Sjundeplatsen gick till Jerry Riordans Sylvester America (e. Varenne), som verkligen visade toppform i skymundan via sylvass slutspeed. Däremot räckte inte Rolex Bigi (e. Donato Hanover) till den här gången.

Det enda grupp III-loppet under måndagen, Prix de Roubaix,  kördes med lärlingar i sadeln och det blev rejäl fart. Första 1200 travades efter 1.11,3, vilket gynnade Barry de Courtison (e. Quirky Jet) i fjärde/tredje utvändigt. Alexandre Angot gjorde sedan också schackdraget att gå ner invändigt inför slutsvängen och kom där till slut fram perfekt som tvåa för att över upploppet sedan kunna spurta ner Bellinissimo (e. Baccarat du Pont) på 1.13,0/2175 meter. Förstapriset var hela 40.500 euro och det handlade faktiskt om första segern sedan september 2016. Tränar hästen gör Pascal André Geslin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS