Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop trots tuff resa

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Björn Goop tog en tränarseger på Vincennes. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Trots en tuff inledning infriade Björn Goop favoritskapet bakom egentränade Short In Cash på Vincennes.

Publicerad:

Femårige Short In Cash (e. Ready Cash) startade i Prix d'Evrecy på Vincennes. Trots en tuff inledning i tredjespår och spets efter drygt 1200 meter kunde femåringen vinna säkert på 1.13,0/2850 meter. Förstapriset var 19.350 euro.

I grupp II-loppet Prix Une de Mai för tvååriga ston på Vincennes körde Jean-Michel Bazire egentränade Havanna d'Aurcy (e. Royal Dream) till enkel seger. Ekipaget gynnades av ett stentufft utgångstempo framme i täten (1.07,2 första 675) och kunde glida fram i dödens och avgöra därifrån. Segertiden blev 1.13,7/2175 meter och förstapriset var 45.000 euro. Det här var tredje vinsten i sjunde starten.

I grupp III-löpningen Prix Sans Dire Qui för fem och sex-åringar i monté startade Adrian Kolgjini-tränade Rushmore Face. Men från fjärde-tredje par invändigt blev det inga pengar, hästen fick också ett hjälmskydd över huvudet under loppet! Segern gick istället till Laurent Claude Abrivard-tränade Daida de Vandel (e. Real de Lou) från tredje par utvändigt. Segertiden stannade vid 1.12,9/2850 meter och förstapriset var 36.000 euro. I sadeln satt Alexandre Abrivard.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS