Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goops unga satsning

Foto: JEANNIE KARLSON, TR BILD
Olle Goop ska lägga mera av sin tid på tvååringar framöver. Foto: JEANNIE KARLSON, TR BILD

Stall Goop tänker satsa ännu hårdare på sina tvååringar framöver. Grundidén är att samla alla i ett och samma stall samtidigt som Olle Goop och Håkan Arvidsson ska lägga mera tid på just den här ålderskategorin.

Publicerad:

Konkurrensen är tuff och det krävs att landets tränare hela tiden skruvar och försöker att utveckla sin verksamhet ytterligare. Det här gäller även de allra största stallen. Hos Björn Goop på Lökene Gård i Kil håller man just nu på att samla ihop samtliga sina tvååringar för lite av en nysatsning. Olle Goop blir en av huvudfigurerna i det här nya upplägget. Även Håkan Arvidsson ska fortsättningsvis använda mera av sina tid till tvååringarna. Hästarna kommer dock ha sina respektive skötare precis som tidigare.
– Jag är hemma på gården i Lökene mest hela tiden och är den med mest tid till det här. Det gäller att försöka utvecklas och prova nya idéer hela tiden, annars är det lätt att halka efter. Meningen är att fokusera ännu mera på tvååringarna och kunna jobba mera intensivt med dessa när de är samlade på ett och samma ställe, berättar Olle.

Hur många tvååringar rör det sig om?
– Så här i första läget är det 22 till antalet. Det är lite av tidens gång att hästarna ska ut och tävla vid allt tidigare ålder och då är det samtidigt viktigt att kunna bedöma deras talang redan på ett tidigt stadium, så att matchningen blir den rätta.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS