Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goops utvandrare vann i USA-debuten

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Topspin tog tre segrar på 12 starter och tjänade 188.900 kronor på svensk mark. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

I våras lämnade Topspin Sverige för USA och debuten på amerikansk mark avverkades på bästa sätt natten till fredagen. Det femåriga stoet vann på Yonkers Raceway med Jason Bartlett på 1.13,1a/1609 meter. 

Publicerad:

Topspin (e. Muscle Massive-Haver), uppfödd av Annika Goop, tog tre segrar på 12 starter för Björn Goop innan hon såldes till USA i våras. Natten till fredagen svensk tid var det dags för debut för nye tränaren Richard Bancas och det blev en mersmakande sådan på Yonkers.

Jason Bartlett i sulkyn hittade tredje invändigt med femåringen i inledningen och klev ut i dödens med 700 meter till mål. I slutsvängen började ekipaget gå i närkamp med ledaren Swan In The Valley och i en stenhård upploppsstrid satte Topspin nosen först före snabbt spurtande Allthefixins och Swan In The Valley. Segertiden skrevs till 1.13,1a/1609 meter, nytt rekord, och belöningen var 8.000 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS