Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gotland kontrade till seger

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Gotland vid en tidigare seger i karriären. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det var ett gäng högoktaniga treåringar som gjorde upp i grupp III-loppet Prix Henri Cravoisier på Enghien. Gotland såg länge ut att bli besegrad, men hittade nya krafter och kontrade den sista biten.

Publicerad:

I grupp III-loppet Prix Henri Cravoisier (€70.000) blev det seger för Philippe Allaires kulltopp Gotland (e. Ready Cash). Men det satt hårt inne. Hästen, som gjorde sin andra start efter ett kortare uppehåll, blev överflyglad i inledningen, men Eric Raffin var snabbt ute i andraspår och ekipaget kunde överta kommandot.

I tät hade Gotland ett till synes säkert grepp om händelserna i utgången av sista sväng, men mitt på upploppet kopplade General du Parc greppet. Gotland kontrade den sista biten och vann till sist relativt säkert. Han nådde mållinjen på 1.11,3a/1609 meter och noterades för sin nionde seger i den elfte starten.

Segern togs närmast före Alcide Roc och General du Parc. Förstapriset i loppet var 31.500 euro och innebär att Gotland nu sprungit in 345.100 euro i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS