Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Graceful Swamp är död

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Graceful Swamp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Den finske derbyvinnaren Graceful Swamp är död. Hästen tvingades till operation och hans liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Det är finska Hevosurheilu som rapporterar om den tragiska nyheten.
– Dödsorsaken är en bristning i magen eller i tjocktarmen, säger Graceful Swamps (e. So Perfect) tränare, Erkki-Pekka Mäkinen, till tidningen.

Mäkinen berättar att de första tecknena på hästens problem syntes redan i Europaderbyt på Vermo där han inte stod att känna igen.
– Han försökte att slå under dagen och hade dessutom ingen kraft i loppet, säger Mäkinen och fortsätter:
 När vi kom till stallet i morse blåste hästen kraftigt och vi åkte till veterinären som sa att situationen var besvärlig. Sedan visade det sig att det inte fanns någonting att göra när hästen väl låg på operationsbordet.

Under karriären noterades Graceful Swamp för 29 segrar på 36 starter och han sprang in 407.050 euro. Hans största seger kom för tre starter sedan då han vann det finska Derbyt på Vermo på segertiden 1.13,2a/2600 meter. En seger som betalade ut 150.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS