Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Green Mamba överlägsen

Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Foto: Malin Albinsson / TR BILD

Rikard N Skoglund inledde Nyårsaftonens V75-omgång på Axevalla med att vinna stoloppet med femåriga Green Mamba.

Publicerad:

Tillsammans med Jasmine Ising-tränade Green Mamba (e. Algiers Hall-Gravität) kunde Rikard N Skoglund tidigt sitta i ledningen. Han blev dock överumplad av Oskar J Andersson och Vikens Fingerprint (Prodigious-Primadonna på första borde långsidan. Ekipaget tappade ledningen och fick sedan hoppas på lucka.

– Hon var lite flegmatisk i ledningen och var inte riktigt med då Oskars häst kom. Jag vågade inte riktigt chansa att hålla ut. Jag försökte ta upp lite i sista kurvan för att få Oskar att köra undan. Det går ju att vinna lopp på olika sätt, sa Rikard N Skoglund.

Då Oskar J Andersson försökte rycka in på upploppet uppdagade sig luckan. Green Mamba hade inga som helst problem att gå undan till en överlägsen seger på 15,4/2140.

Enkel seger blev det också för Tabasco C.D. (e. Wishing Stone-Jodas Julia) i V75-2. Kaj Widell körde direkt till ledningen från spår 8. Sedan blev den treårige hingsten kvar där hela vägen.

– Han springer bara på 70 procent av sitt kunnande. Efter ett varv så försod jag att det var klart. Nu ska vi titta till honom hos veterinären och sedan blir det vila innan vi tar ioch satsar mot Kungapokalen, sa tränaren Stefan Granlund.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS