Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greenshoe blev Årets travare i USA

Foto: Mikael Melander/Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Mikael Melander/Thomas Blomqvist/TR Bild

Marcus Melander och Anders Ström hade varsitt pris att hämta på den amerikanska motsvarigheten till Hästgalan. Det blev ett till för duon. Deras Greenshoe vann nämligen omröstningen om Årets travare med bred marginal.

Publicerad:

Greenshoe, som redan utsetts till Årets treåring, fick 95 av 147 röster – att jämföra med 23 för tvåan Manchego. Atlanta, Six Pack, Gimpanzee och Bold Eagle hade också sina förespråkare, men långt färre än Greenshoe.
– En kul överraskning. Vi visste ju på förhand att vi skulle få en del priser, men det var inte klart att Greenshoe skulle bli Årets travare. Det blev ett ganska sansat firande i baren på resorten där galan ägde rum, säger Anders Ström som äger hingsten tillsammans med Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli och som själv fick ta emot priset till Årets ägare.
– Det var en fantastisk känsla. Samtidigt får man vara ödmjuk inför att det är oerhört svårt att vinna utan att stjärnorna står rätt. Det gjorde de förra säsongen.

De flesta av vinnarna på Dan Patch Awards, som hölls i Orlando, presenterades tidigare i vinter – däribland Marcus Melander som blev Årets tränare och Six Pack som utsågs till Årets äldre travare.

Vinnaren av den kanske tyngsta titeln, Årets häst, var däremot inte avslöjad på förhand. Även där var Greenshoe med i striden, men han fick nöja sig med en tredjeplats bakom Shartin och Bettor’s Wish. Nyzeeländske Shartin fick flest röster och blev därmed den första häst som fötts upp utanför Nordamerika att vinna priset.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.